Ukrainos vicepremjeras: karas su Rusija baigsis tik sugrąžinus Krymą | KaunoDiena.lt

UKRAINOS VICEPREMJERAS: KARAS SU RUSIJA BAIGSIS TIK SUGRĄŽINUS KRYMĄ

Faktinė karo tarp Ukrainos ir Rusijos padėtis bus baigta tik tuomet, kai Rusija grąžins Ukrainai okupuotas teritorijas, įskaitant Krymą, pareiškė Ukrainos vicepremjeras Dmytro Kuleba.

Pasak jo, kol kas Kijevas nėra suskaičiavęs, kiek žalos Rusija turės atlyginti už Donbaso sunaikinimą.

„Tai reikia suskaičiuoti. Ten (Donbase) išpjaustė ir išvežiojo gamyklas, užtvindė šachtas, jei bus ekologinė katastrofa, visa tai reikia suskaičiuoti. Aš esu už tai, kad karas su Rusija baigtųsi. Aš už tai, kad ilgalaikėje perspektyvoje mes normalizuotume savo santykius, tačiau to nebus pagal principą „ėmėm ir užmiršom“. Rusija turi sumokėti už savo agresiją. Karas baigsis tada, kai bus sumokėti pinigai už agresiją ir grąžintas Krymas, kad ir kiek tai užtruktų“, – interviu naujienų portalui „RBK Ukraina“ pareiškė D. Kuleba.

Jis taip pat pabrėžė, kad okupuotas Krymas dabar vertinamas panašiai, kaip Baltijos šalys Antrojo pasaulinio karo metais, kurių prijungimas prie SSRS nebuvo pripažintas Vakaruose. Tiesa, tokia pozicija netrukdė Vakarams bendradarbiauti su Maskva kitose srityse.

„Tai yra toks modelis, kuris yra dabar. Suprantu, kad gali prasidėti isterija, neva Ukraina pamiršo Krymą, bet aš esu giliai įsitikinęs, kad karas su Rusija tęsis iki tol, kol Krymas nebus grąžintas į Ukrainos sudėtį. Karas prasidėjo nuo Krymo, karas Krymu ir baigsis. Mes šiame kare kovosime dėl Krymo, pirmaiusia politiškai ir ekonomiškai“, – pridūrė D. Kuleba.

Pasak politiko, Krymas sugrįš į Ukrainos sudėtį tada, kai Rusija susilpnės, o tada Krymas „tiesiog išslys iš jos nusilpusių rankų“.

Gairės: Dmytro Kuleba, karas Ukrainoje, Rusija, Krymo aneksija
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Anonimas

Rusija okupavo ? O kada tos žemės priklausė Ukrainai ? Aplamai kas tie chocholai ? Kieno dėka tapo valstybė ?

B

Kažkaip negirdėjau kad kur nors vyktų mūšis tarp Ukrainos ir Rusijos karinių pajėgų. Gal face news zino

Anonimas

Pabandys banderos ką nors Rusijoje pasprogdint- tuoj gaus Iskanderų ant Kijevo. Ir verks ant kelių suklupę....puikiai tą žino. Tuos jų diversantus , kur Sibire gaisrus taigoj darė - iššaudė kaip šunis...ir baigėsi visi gaisrai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS