V. Putinas: JAV neįrodė, kad Iranas prisidėjo prie atakos prieš Saudo Arabiją | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS: JAV NEĮRODĖ, KAD IRANAS PRISIDĖJO PRIE ATAKOS PRIEŠ SAUDO ARABIJĄ

  • 5

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad JAV žvalgybos tarnybos nepateikė jokių įrodymų, jog Iranas prisidėjo prie atakų prieš Saudo Arabijos naftos infrastruktūrą.

Pasak jo, Rijadas laukia incidento tyrimo rezultatų.

Paprašytas pakomentuoti Vašingtono pareiškimus, kad už išpuolius veikiausiai atsakingas Teheranas V. Putinas atsakė: „JAV žvalgybos tarnybos aptarnauja šios šalies užsienio politiką, bet kol kas jos nepateikė jokių įrodymų.“

„Asmeniškai kalbėjausi su [Saudo Arabijos] sosto įpėdiniu princu... Kaip supratau, Saudo Arabija siekia gauti nenuginčijamų kurios nors šalies vaidmens šiuose įvykiuose įrodymų, bet kol kas niekas jokių įrodymų nepateikė“, – ekonomikos forume Maskvoje kalbėjo Rusijos prezidentas.

„Vadovaukimės ne emocijomis, o faktais“, – paragino jis.

Rugsėjo 14-ąją paryčiais Saudo Arabijos nacionalinės naftos bendrovės „Saudi Aramco“ objektai buvo atakuoti bepiločių lėktuvų. Per atakas buvo apgadintas šalies rytuose esantis svarbus naftos perdirbimo kompleksas, o šalyje kurį laiką buvo išgaunama dvigubai mažiau naftos.

Atsakomybę už išpuolius prisiėmė Jemene veikiantys Teherano remiami sukilėliai husiai, teigiantys panaudoję 10 bepiločių lėktuvų. Tačiau Vašingtonas suabejojo jų pareiškimais ir apkaltino Iraną. Teheranas tokius kaltinimus neigia.

Kelios dienos po atakų karalystės energetikos ministras princas Abdulazizas bin Salmanas pareiškė, kad naftą vartotojams vėl pradėta tiekt visa apimtimi, bet šalis neteko dalies naftos atsargų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

?

KGB-istine huilo

...

Vis tik jau JAV - chana, tai kodėl nepasilinksminus kitus užpuolant? :/

manau

Naivus tas Putinas. Argi jis dar nesuprato , jog pasaulis jau gyvena kitame lygmenyje, kuriame, pateikiant kaltinimus, nereikia jokių faktų, jokių įrodymų ir aplamai jokios logikos. Dabar nereikia jokių susitarimų, nes juos galima vienašališkai nutraukti bet kada,- pasaulis dabar gyvena džiunglių įstatymais, - teisus tas , kas yra stiprus, visi kiti turi taikytis su juo įnoriais ir įgeidžiais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS