V. Zelenskis sukūrė apklausą: kuris E. Muskas tau patinka labiau – palaikantis Ukrainą ar Rusiją? | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS SUKŪRĖ APKLAUSĄ: KURIS E. MUSKAS TAU PATINKA LABIAU – PALAIKANTIS UKRAINĄ AR RUSIJĄ?

JAV milijardierius Elonas Muskas (Ilonas Maskas) pirmadienį socialiniuose tinkluose dėl savo kontroversiškų idėjų Rusijos invazijos atžvilgiu įsivėlė į kivirčą su Ukrainos pareigūnais, įskaitant prezidentą Volodymyrą Zelenskį.

E. Muskas sukėlė ginčą socialiniame tinkle „Twitter“, siūlydamas sudaryti taikos susitarimą, kuris apimtų referendumą dėl aneksijos Maskvos okupuotuose Ukrainos regionuose prižiūrint Jungtinėms Tautoms, Rusijos suvereniteto pripažinimą Krymo pusiasalyje, ir suteiktų Ukrainai neutralų statusą.

„Tesla“ ir „SpaceX“ įkūrėjas sukūrė apklausą, leidžiančią daugiau nei 107 mln. jo sekėjų balsuoti už šią idėją.

V. Zelenskis atsakė savo „Twitter“ apklausa ir paklausė: „Kuris @elonmusk tau patinka labiau?“, su parinktimis „Tas, kuris palaiko Ukrainą“ ir „Tas, kuris palaiko Rusiją“.

Ukrainos ambasadorius Vokietijoje Andrijus Melnykas davė tiesmuką atsakymą: „Mano labai diplomatiškas atsakymas (Muskui) yra pradingti.“

V. Zelenskio padėjėjas Mychailo Podoliakas pasiūlė „geresnį taikos planą“, pagal kurį Ukraina atsiimtų savo teritorijas, įskaitant Krymą, Rusija būtų demilitarizuota ir denuklearizuota, o „karo nusikaltėliai“ stotų prieš tarptautinį tribunolą.

E. Muskas vėliau pridūrė, kad Maskva gali paskelbti pilną mobilizaciją, sukelsiančią „visišką karą“, kuris „abiem pusėms bus pražūtingas“, turėdamas omenyje ir daug didesnį Rusijos gyventojų skaičių.

„Ukrainos pergalė totaliame kare yra mažai tikėtina. Jei jums rūpi Ukrainos žmonės, siekite taikos“, – „Twitter“ rašė jis.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas jau paragino Ukrainą nutraukti karo veiksmus ir derėtis po to, kai įsakė vykdyti dalinę mobilizaciją savo pajėgoms sustiprinti ir gana akivaizdžiai pagrasino panaudoti branduolinį ginklą.

V. Zelenskis savo ruožtu pareiškė, kad niekada nesiderės su Rusija, kol V. Putinas bus jos lyderis.

Gairės: Volodymyras Zelenskis, Elonas Muskas, Krymas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS