Ukrainietė po apšaudymų: V. Putinai, tu esi niekšas, tu degsi pragare | KaunoDiena.lt

UKRAINIETĖ PO APŠAUDYMŲ: V. PUTINAI, TU ESI NIEKŠAS, TU DEGSI PRAGARE

  • 0

Rusų raketoms pataikius į gyvenamuosius namus, nuo šeštadienio nakties Sjevere iš griuvėsių ištraukti mažiausiai šeši žmonės, pranešama LNK reportaže.

„Vakare laisčiau gėles. Vos pradėjau ir kažkas pro mane praskrido. Net nesupratau, kas tai buvo. Tai pataikė į pastatą ir įvyko sprogimas“, – teigė vietos gyventoja Nina Kotelevits.

Šeštadienio naktį rusų raketos pataikė į gyvenamuosius namus, kuriuose daugiausia gyveno netoliese esančiose gamyklose dirbantys žmonės. Mažiausiai aštuoniolika žuvusių.

„Per apšaudymą buvo paleisti keturi sviediniai. Greičiausiai tai buvo „Iskander“ raketos. Sugriuvo dalis pastato nuo penkto iki pirmo aukšto“, – kalbėjo Skubios pagalbos tarnybos vadovas Viačeslavas Boicovas.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis perspėjo, kad visi asmenys, atsakingi už atakas prieš civilius, bus nubausti.

Po tokių smūgių žudikai negalės sakyti, kad kažko nežinojo ar nesuprato.

„Kiekvienas, kuris duoda įsakymus tokiems smūgiams, kiekvienas, kuris juos vykdo, taikydamasis į mūsų paprastus miestus, gyvenamuosius rajonus žudo visiškai sąmoningai. Po tokių smūgių žudikai negalės sakyti, kad kažko nežinojo ar nesuprato. Visi, kurie vykdė šį apšaudymą, kitus raketų smūgius, visi, kurie pataikė į mūsų miestus iš raketinės artilerijos, bus surasti“, – sakė V. Zelenskis.

Rusų kariuomenė intensyviai atakuoja Charkivo miestą. Sunaikinta mokykla, pataikyta į gyvenamąjį namą, o viena raketa nukrito šalia sandėlio.

„Sėdėjau ir kalbėjausi su žmona. Tuomet pajutome smūgį. Nesupratau, kas atsitiko, jų buvo du ar trys. Sąmonę atgavau rūsyje, į kurį mane nunešė žmonės“, – pasakojo vietos gyventojas Aleksandras Peresolinas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Mažiausiai trys žmonės žuvo, dešimtys sužeistų, tarp jų – keturių ir šešiolikos metų nepilnamečiai.

„V. Putinai, tu esi niekšas. Ką tu padarei? Čia – seni žmonės, o tu jiems darai tokius blogus dalykus. Tu degsi pragare kartu su savo žmonėmis. Bet tai – ne žmonių kaltė. Tai – tavo kaltė. Kaip gali taip elgtis?“ – sakė vietos gyventoja Nadežda Sležuk.

139-oji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Raketos skriejo ir į Mikolajevo miestą. Pranešama, kad sužeisti mažiausiai devyni žmonės.

Pasak Ukrainos Generalinio štabo, šioje srityje naudojamos raketų sistemos ir tankai, o prasidėjusi bombardavimų virtinė rodo, kad rusų pajėgos ruošiasi dideliam puolimui.

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas sakė, kad prezidentas V. Zelenskis nurodė kariuomenei, pasinaudojant Vakarų ginkluote, atsikovoti užimtas teritorijas pietuose. Nuo karo pradžios rusų kariuomenė prarado daugiau nei 37 tūkst. karių.

GALERIJA

  • Volodymyras Zelenskis
Scanpix nuotr.
Gairės: LNK turinys, karas Ukrainoje, Zelenskis, bombardavimas, griuvėsiai, raketos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS