Per žemės drebėjimą Peru žuvo vaikas, 17 sužeisti | KaunoDiena.lt

PER ŽEMĖS DREBĖJIMĄ PERU ŽUVO VAIKAS, 17 SUŽEISTI

  • 1

Peru pietryčių regioną supurtęs vidutinio stiprumo - 5,5 balo - žemės drebėjimas pareikalavo vieno vaiko gyvybės, dar 17 žmonių buvo sužeisti, taip pat apgadinta dešimtys namų, penktadienį pranešė pareigūnai.

"Okuvirio rajono pareigūnai patvirtino vieno vaiko mirtį, o medikai teikia pagalbą 17 sužeistųjų", - sakoma Nacionalinio civilinės gynybos instituto (INDECI) "Twitter" žinutėje, paskelbtoje po ketvirtadienį įvykusio žemės drebėjimo.

Žemės drebėjimas Puno regioną sukrėtė 17 val. 40 min. vietos (penktadienį, 0 val. 40 min. Lietuvos) laiku. Jo epicentras buvo už 58 km nuo Lampos miesto, 30 km gylyje, nurodė Peru geofizikos institutas (IGP).

„Lampoje pranešta apie aštuonis sugriuvusius namus. Dar 40 namų buvo apgadinti Paratijos rajone. Visi žmonės yra saugiose vietose“, – anksčiau nurodė INDECI. Be to, buvo nutrūkęs ryšys su tuo regionu.

IGP vadovas Hernando Tavera (Hernandas Tavera) sakė, kad Lampoje, kurioje gyvena apie 15 tūkst. žmonių, drebėjimo išgąsdinti gyventojai puolė į gatves.

Drebėjimas truko apie 30 sekundžių ir taip pat buvo juntamas greta esančiame Puno mieste, kuris yra įsikūręs Andų kalnuose daugiau kaip 3 800 m virš jūros lygio.

Lampos ir Puno miestai yra netoli Titikakos ežero Bolivijos pasienyje.

Peru teritorija yra vadinamojoje ugnies žiedo juostoje Ramiojo vandenyno regione, kur dažnai pasitaiko žemės drebėjimų ir ugnikalnių išsiveržimų

Šią Pietų Amerikos valstybę kasmet sukrečia apie 200 žemės drebėjimų, tačiau daugelis jų būna beveik nejuntami.

Pastarąjį kartą gyvybių pareikalavęs žemės drebėjimas Peru sukrėtė rugpjūtį, kai 5,3 balo stiprumo smūgis smogė šalies pietuose, o jo židinys buvo tik 8 km gylyje.

Tąsyk žuvo keturi žmonės, įskaitant vieną turistą iš JAV.

Didžiausias pastarąjį dešimtmetį žemės drebėjimas šalį sukrėtė 2007 metais ir pasiglemžė 595 žmonių gyvybes.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Tuoj žemės drebėjimų zona ir Lietuvą pasieks.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS