Žiaurus išpuolis Kramatorske: šokiravo ant Rusijos raketos rastas užrašas | KaunoDiena.lt

ŽIAURUS IŠPUOLIS KRAMATORSKE: ŠOKIRAVO ANT RUSIJOS RAKETOS RASTAS UŽRAŠAS

Naujienų agentūros AFP žurnalistai matė prie Kramatorsko stoties mažiausiai 30 žmonių kūnų, uždengtų plastiko plėvele.

Ant žemės gulėjo sprogimų sudraskytų kūnų dalys, pliušiniai žaislai ir lagaminai.

Vietos valdžia nurodė, kad per smūgį Kramatorske žuvo mažiausiai 52 žmonės, įskaitant penkis vaikus. V. Zelenskis sakė, kad dar apie 300 žmonių buvos sužeisti ir kad šis smūgis atskleidė „beribį blogį“.

Šalia stoties riogsojo balistinės raketos „Točka U“ galinė dalis.

Ant jos rusų kalba buvo užrašyta „Už vaikus“. Šią frazę dažnai vartoja Rytų Ukrainos prorusiški separatistai, turėdami galvoje savo nuostolius per karą Donbase, prasidėjusį 2014 metais.

„Aš buvau stotyje. Išgirdau, regis, dvigubą sprogimą. Nubėgau prie sienos, kad apsisaugočiau“, – sakė viena iš ten buvusių keleivių, vardu Natalia, ieškodama savo paso tarp pamestų daiktų.

Mačiau į stotį einančius krauju apsipylusius žmones ir visur ant žemės gulinčius kūnus.

Kita akivaizdžiai sukrėsta moteris AFP reporteriams sakė: „Mačiau į stotį einančius krauju apsipylusius žmones ir visur ant žemės gulinčius kūnus.“

Rusija neigė atsakomybę už šį raketų smūgį. Jis buvo įvykdytas kaip tik tuomet, kai Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) ir Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) atvyko į Kyjivą derybų su V. Zelenskiu, taip pat ketindami aplankyti civilių žudynių vietas netoli sostinės esančiame Bučos mieste.

Rusijos laukia „irimas“ dėl jai taikomų vis griežtesnių sankcijų, o Ukraina turi „europinę ateitį“, per spaudos konferenciją su V. Zelenskiu sakė U. von der Leyen.

Pasaulio lyderiai pasmerkė naujausią ataką prieš Ukrainos civilius: JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) apkaltino Rusiją įvykdžius „šiurpų žiaurumą“, o Prancūzija pareiškė, kad tai yra „nusikaltimas žmoniškumui“.

Praėjus šešioms savaitėms nuo Rusijos prezidento Vladimiro Putino surengtos invazijos pradžios Maskva sutelkė dėmesį į puolimus Ukrainos rytuose ir pietuose, susidūrusi su įnirtingu ukrainiečių pasipriešinimu, sužlugdžiusiu planus greitai užimti sostinę Kyjivą.

Gairės: karas Ukrainoje, Kramatorsko traukinių stotis, išpuolis, raketa, užrašas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS