2021-ųjų metų pasaulio salės futbolo čempionato finalas vyks Kaune | KaunoDiena.lt

2021-ŲJŲ METŲ PASAULIO SALĖS FUTBOLO ČEMPIONATO FINALAS VYKS KAUNE

  • 7

Likus šešiems mėnesiams iki FIFA pasaulio salės futbolo čempionato starto penktadienį pristatytas rungtynių tvarkaraštis. Patvirtinta atidarymo rungtynių ir finalo vieta – šios dvikovos vyks Kaune. Pirmą kartą FIFA organizuojamose varžybose komandos grupių etape šešias dienas intensyviai taip pat varžysis Vilniuje ir Klaipėdoje. Sostinėje taip pat vyks ir aštuntfinalio bei ketvirtfinalio rungtynės, o Kaune – dar ir pusfinaliai.

Devintajame FIFA pasaulio salės futbolo čempionate 24 komandos sužais 52 rungtynes. Jų pagrindinis tikslas – tapti pasaulio čempionais, kaip tai padarė Argentina prieš penkerius metus. Atidarymo rungtynės vyks rugsėjo 12 d., (sekmadienį), o didysis finalas – Kauno arenoje spalio 3 d. (sekmadienį).

„Lietuva ruošiasi priimti geriausius salės futbolo pasaulio žaidėjus. Nekantraujame, kol galėsime priimti pirmąjį FIFA turnyrą mūsų šalyje. Vilnius, Kaunas ir Klaipėda ženkliai progresavo ruošiantis varžyboms. Tikimės surengti vieną iš įsimintiniausių FIFA salės futbolo Pasaulio čempionatų. Mūsų vietos organizacinis komitetas, šalies vyriausybė ir savivaldybės sunkiai dirba ir tuo pačiu gyvena artėjančio turnyro laukimu“, – sakė Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis džiaugėsi, kad lemiamos rungtynės vyks šiame mieste: „Kaunui bus didelė garbė ir džiaugsmas priimti geriausias pasaulio komandas. Džiaugiamės, jog galėsime priimti ir grupių etapo rungtynes, ir atkrintamąsias varžybas. Mums tai neeilinė galimybė ir didelis pripažinimas. Kaunas – sparčiai augantis, modernus ir atviras miestas, turintis gilias sporto tradicijas ir užauginęs šimtus pasaulinės klasės atletų. Nuolat investuojame į sporto infrastrūktūrą, renovaciją ir vystymą. Į sportą žiūrime su aistra. Todėl šis FIFA salės futbolo Pasaulio čempionatas – tikra dovana ir galimybė švęsti. Tikiuosi, kad visi komandų atstovai, svečiai ir aistruoliai Kaune turės įsimintinų patirčių ir bus sutikti svetingai. Mėgstame sakyti, kad esame kaunastic miestas. Norime, kad visi galėtų tai patirti. Tikimės, kad komandų lauks įdomios dvikovos, o fanai patirs daug gerų emocijų!“

Be šeimininkės Lietuvos, kuri debiutuos FIFA varžybų finaliniame etape, į Pasaulio čempionatą taip pat jau pateko septyniolika komandų. Europai (UEFA) atstovaus Kazachstanas, Portugalija, Rusija, Ispanija, Čekija ir Serbija.

Nugalėtojų titulą ginsianti Argentina ir penkiskart čempionė Brazilija atstovaus Pietų Amerikai (CONMEBOL) kartu su Paragvajumi ir Venesuela. Okeanijos (OFC) regionui atstovaus Saliamono salos, o Angola, Egiptas ir Marokas būs Afrikos reprezentantais. Venesuela ir Angola į FIFA Futsal Pasaulio čempionatą pateko pirmą kartą.

Azijos futbolo konfederacija (AFC) paskyrė kelialapius į Pasaulio čempionatą Iranui, Japonijai ir Uzbekistanui, o dėl likusių dviejų vietų tarpusavyje kovos Irakas, Libanas, Tailandas ir Vietnamas.

Šiaurės ir Centrinėje Amerikoje keturis atstovus išaiškins Concacaf Futsal čempionatas.

„FIFA pasaulio salės futbolo čempionatas Lietuvoje vis labiau artėja, auga azartas. Vietos organizacinis komitetas sunkiai dirba ruošdamasis rugsėjui. Lietuvai surengti pirmą FIFA turnyrą bus labai gera patirtis. Kaunas taps puikiu atidarymo ir finalo rungtynių šeimininku. Miestas yra geroje strateginėje šalies vietoje šalia centro, turi modernią areną ir solidžią patirtį organizuojant tarptautinius sporto renginius ir kitus didelius pramoginius renginius. Vilniuje ir Klaipėdoje taip pat yra modernios arenos, todėl šie miestai sudaro puikią trijulę. Esame įsitikinę, kad tai bus labai sėkmingas FIFA salės futbolo Pasaulio čempionatas“, – sakė FIFA varžybų direktorius Jaime Yarza.

Pagrindinės FIFA Futsal Pasaulio čempionato Lietuvoje datos:

– Atidarymo rungtynės – Rugsėjo 12 d.

– Aštuntfinaliai: Rugsėjo 22, 23 ir 24 d.

– Ketvirtfinaliai – Rugsėjo 26 ir 27 d.

– Pusfinaliai – Rugsėjo 29 ir 30 d.

– Rungtynės dėl trečiosios vietos ir finalas – Spalio 3 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

pretekstas

vėl čiulps Motiejūnas Miesto pinigus iš Biudžeto savo pažaidimams ir renginiams. MAMA II

Gal

nevisom komandom patiks Kaunas.Ypač Rusijai.Nes visada Kaune gaudavo "į skudurus", ypač kašės...

>kaip be žiūrovų

kodėl kitose šalyse, leidžiami žiūrovai? Gal ir Kaune ateis protas,( kažkam) žiūrovus leisti pagal taisykles...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS