Čempionų lygos atranką „Gintra-Universitetas“ pradėjo pergale prieš Maltos klubą | KaunoDiena.lt

ČEMPIONŲ LYGOS ATRANKĄ „GINTRA-UNIVERSITETAS“ PRADĖJO PERGALE PRIEŠ MALTOS KLUBĄ

  • 0

Alytuje prasidėjo UEFA moterų Čempionių lygos atrankos turnyras, kurio šeimininkė Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komanda jame startavo pergalingai, rašo fkgintra.lt.

10-oje atrankos grupėje Alytaus miesto stadiono tribūnose gausiai susirinkusių futbolo gerbėjų palaikomos šiaulietės 1:0 (1:0) nugalėjo Maltos čempionę Birkirkaros „FC Birkirkara“ vienuolikę.

Rungtynes „Gintra-Universitetas” pradėjo žaibišku įvarčiu. Sužaidus nepilnai 2 minutes gražiu smūgiu varžovių vartininkę perkėlė ir pirmuoju savo bei komandos įvarčiu turnyre pasižymėjo Isadora Freitas – 1:0.

Nors mačo pradžia davė gerą tonusą ir buvo galima tikėtis, kad tai buvo tik įžanga vis tik „Birkirkara“ futbolininkės demonstravo kompaktišką gynybą ir Lietuvos čempionėms aikštėje šeimininkauti neleido. Sužaidus pusvalandį po standartinės situacijos traumą patyrė antrajame aukšte su varžovių vartininke susidūrusi „Gintros-Universiteto“ centro gynėja Karen Bender. Rimantas Viktoravičius nusprendė brazilei neieškoti pamainos tarp gynėjų ir į aikštę „metė“ dar vieną puolėją – Mirandą Nild.

Iki pertraukos likus žaisti keletai minučių pavojingai į baudos aikštelę įsiveržė Simona Veličkaitė, tačiau jos perdavimas adresato nepasiekė. Po kelių akimirkų smūgiu į vartus įvartį bandė pasiekti Jermaine Seoposenwe, tačiau ir jos smūgis buvo netikslus. Pirmajame kėlinyje rezultatas liko nepakitęs ir abi komandos į rūbinę patraukė aikštės šeimininkėms pirmaujant minimaliu skirtumu – 1:0.

Rūbinėje R. Viktoravičius ir vėl turėjo sukti galvą dėl priverstinio keitimo. Vos kelioliką minučių aikštėje praleidusi M. Nild taip pat patyrė traumą, todėl dar vienas priverstinis keitimas įvyko iškart po pertrauką – ant žaliosios vejos pasirodė Rimantė Jonušaitė.

Antroje mačo dalyje „Gintros-Universiteto” atakos ir toliau „nesiklijavo“. Nors kamuolio kontrolė priklausė šiaulietėms, įvarčių Alytuje gausiai susirinkę žiūrovai vis dar kantriai laukė.

Lietuvos čempionės 78-ąją susitikimo minutę atliko 19-ąjį smūgį į viešnių iš Maltos vartus, tačiau rezultato švieslentėje pakeisti toliau nesisekė.

Nuaidėjęs finalinis teisėjos švilpukas paskelbė „Gintros-Universiteto“ pergalę, kuri garantavo pirmuosius 3 taškus atrankos grupėje.

Kitas Čempionių lygos atrankos turnyro rungtynes „Gintra-Universitetas“ žais jau šeštadienį 18 val. Mūsiškių varžovės bus Veksfordo „Youths“ (Airija) žaidėjos.

Kitame grupės susitikime Škoderio „KF Vllaznia” ekipa iš Albanijos 3:1 įveikė Airijos flagmanę Veksfordo „Youths“ komandą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS