Dirbs išvien su trimis Vilniaus futbolo mokyklomis | KaunoDiena.lt

DIRBS IŠVIEN SU TRIMIS VILNIAUS FUTBOLO MOKYKLOMIS

Lietuvos čempionas Vilniaus futbolo klubas “Žalgiris” dar intensyviau ir produktyviau ugdys jaunąją šalies futbolininkų kartą. Po Lietuvos čempionų vėliava nuo šiol bursis apie 1300 auklėtinių, kurie profesionaliam sportui bus ruošiami trijose sostinės futbolo mokyklose.

Nauji plėtros horizontai atsivėrė Vilniaus “Žalgiriui” pasirašius bendradarbiavimo sutartis su Vilniaus futbolo mokykla (Vilniaus FM) bei Baltijos futbolo akademija (BFA), kurios kartu su klubo “Žalgirietis” akademija sudarys naują jaunųjų talentų ruošimo sistemą.

Pasak pečius surėmusių akademijų vadovų, sukauptos trenerių žinios ir pajėgos buvo apjungtos siekiant jaunimui sudaryti kuo palankesnes sąlygas tobulėti bei atstovauti reprezentacinei sostinės ekipai.

“Po “Žalgirio” vėliava norime suburti Vilniaus mieste futbolo mokyklas lankančius vaikus. Tai, jog trys akademijos oficialiai pradeda bendradarbiavimą yra kryptingo mūsų visų darbo rezultatas”, - sako vaikų futbolo akademijos “Žalgirietis” direktorius Žydrūnas Grudzinskas.

Visose trijose akademijose bus siekiama palaipsniui įdiegti bendrą treniruočių programą, o vyriausi ir gabiausi futbolo mokyklų auklėtiniai atstovaus jungtinei “Žalgiris-FM U19” komandai, kuri dalyvaus LFF Elitinės U-19 lygos varžybose. Dar dvi ekipos - “Žalgirietis U17" ir Vilniaus FM U17 rungtyniaus LFF Elitinės U-17 lygos pirmenybėse.

“Su vaikų amžiaus grupėmis akademijų treneriai dirbs savarankiškai. Futbolo mokyklų uždavinys bus paruošti vaikus rungtyniauti mūsų jungtinėse Elitinių lygų komandose. Jose žais geriausi, daugiausia potencialo tapti profesionalais turintys vaikinai.

Jiems bus sudarytos sąlygos treniruotis ir mokytis Vilniaus Senvagės gimnazijoje, kurioje formuojamos bei pildomos sportinės klasės. Naujų mokslų metų pradžioje čia bus baigtas statyti ir naujas stadionas”, - jaunųjų futbolininkų ugdymo planą pristatė FA “Žalgirietis” direktorius Ž. Grudzinskas.

Baltijos futbolo akademijos vadovas Ivanas Švabovičius neabejoja, jog vertikali futbolininkų rengimo struktūra leis efektyviau paruošti sportininkus, o gabiausiems jaunuoliams per įvairaus amžiaus ir pajėgumo komandas atsivers tiesus kelias į reprezentacinę Vilniaus futbolo komandą - “Žalgirį“.

“Plėsdami bei sistemindami akademijų veiklą remiamės kitų šalių futbolo klubų jau patikrinta praktika. Vilniuje norime dirbti vaikams perteikdami vakarietišką futbolo patirtį. Tikimės sulaukti daug sportuojančių vaikų, kuriems nuo šiol bus skiriamas dar didesnis trenerių bei Vilniaus “Žalgirio” klubo dėmesys”, - teigia BFA vadovas I. Švabovičius.

Į stipriausią Lietuvos futbolo komandą siekiantys prasibrauti jaunuoliai ant priešpaskutinio laiptelio užlips atstovaudami LFF I lygoje žaidžiančiai “Žalgiris B” ekipai, kuri bus glaudžiais ryšiais susieta ne tik su pagrindine Vilniaus “Žalgirio” komanda, bet ir “Žalgiris-FM U19 “ vienuolike.

“Jauniems futbolininkams galėsime suteikti tai, ko labiausiai reikia – žaidybinę praktiką. Jie tobulės rungtynių metu žaisdami, o ne stebėdami komandos draugus aikštėje nuo atsarginių suolelio.

Pavyzdžiui, nesulaukęs progos pasireikšti “Žalgirio B” ekipoje, futbolininkas galės tai padaryti vienoje iš Elitinės lygos komandų. Žaidėjai kaups patirtį rungtynėse. Tai jiems padės greičiau atsiskleisti”, - kalbėjo Vilniaus futbolo mokyklos direktorius Kęstutis Paknys.

Šiemet Vilniaus “Žalgiris” įkūrė ir pirmąją Lietuvoje vartininkų akademiją, kurioje treniruojasi 6-18 metų amžiaus berniukai ir mergaitės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Užpelkis

Prie tokių ekonominių šalies pajėgumų visos tos "elitinės", "B" ar "C" lygos yra futbolo parodija. Kur tie jaunuoliai tobulės ? Ar stebėdami kaip visokie veličkos ir česnauskiai vaikštinėja po aikštę ? 1984 m. 18 m. A.Narbekovas pradėjo žaisti Vilniaus "Žalgiryje" ir po 2 metų - 1986, 1987, 1988 m. jau buvo renkamas geriausių Lietuvos futbolininku, žaidė ir laimėjo Olimpiadą. Todėl, kad jis žaidė prieš zavarovus, protasovus, blochinus, michailičenkas, dasajevus ir t. t. Žurnalistai rašo bile ką. Ar jūs nesuprantat kas yra tikras futbolas ? Matau, kad nesuprantat.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS