Vilniaus klubas artėja prie A lygos aukso | KaunoDiena.lt

VILNIAUS KLUBAS ARTĖJA PRIE A LYGOS AUKSO

"Norėjome pasveikinti savo sirgalius, kurie su mumis yra visada - ir bėdoje, ir džiaugsme", - sakė Vladimiras Čeburinas. Specialisto iš Kazachstano vadovaujamas Vilniaus „Žalgiris“ savo aistruolių klubo gimtadienį pažymėjo svarbia pergale 1:0 prieš "Panevėžį". Šis laimėjimas vilniečius priartino prie jubiliejinio 10-ojo „Optibet A lygos“ čempiono titulo.

Vartininkas Edvinas Gertmonas šiemet ne sykį gelbėjo "Žalgirį" nuo praleistų įvarčių. Išimtimi netapo ir atkeltos 28-ojo turo rungtynės Panevėžyje. Vilniečių vartų sargas ne tik atrėmė keletą itin pavojingų šeimininkų smūgių, bet ir sugebėjo atremti 11 m baudinį.

Jau mačo pradžioje priešininkai apsikeitė pavojingais išpuoliais. Vilniečių puolėjas Donatas Kazlauskas atsidūrė dėkingoje situacijoje, tačiau į tolimąjį vartų kampą kamuolio nenukreipė. Kitoje aikštės pusėje tiesiai į Edviną Gertmoną smūgiavo Ariagneris Smithas.

Porą kartų sužibėjo Rafaelis Broetto, atremdamas Marko Miličkovičiaus ir D. Kazlausko smūgius, tačiau 45-ąją minutę pastarasis smūgiavo neatremiamai.

Antrame kėlinyje „Panevėžys“ metė visas pajėgas į priekį bei susikūrė keletą puikių progų. Roko Stanulevičiaus ir Salvadoro Sanchezo smūgius atrėmė E. Gertmonas, maža to, vartininkas išgelbėjo komandą ir po A. Smitho smūgio.

„Žalgirio“ vartininko kulminacija tapo 88-oji minutė. Svečiams sužaidus ranka baudos aikštelėje buvo skirtas baudinys, tačiau nuo A. Smitho bandymo apsigynė E. Gertmonas.

"Varžovai turėjo gerų momentų, bet mūsų vaikinai liko susitelkę ir pelnytai laimėjo", - dėstė V.Čeburinas.

Pasak trenerio, UEFA turnyre dalyvaujančių žalgiriečių varžybų grafikas itin įtemptas, tad didelėms korekcijoms laiko nėra, tačiau jie stengiasi neužleisti vienvaldžių lyderių pozicijų A lygoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vilnietė*

Su pergale!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS