Europos lygos finalas baigėsi fantastiška baudinių serija ir „Villarreal“ triumfu | KaunoDiena.lt

EUROPOS LYGOS FINALAS BAIGĖSI FANTASTIŠKA BAUDINIŲ SERIJA IR „VILLARREAL“ TRIUMFU

  • 0

UEFA Europos lygos finalas trečiadienį Gdanske baigėsi fantastišku baudinių trileriu ir istoriniu „Villarreal“ triumfu. Ispanijos „geltonasis submarinas“ sugebėjo palaužti favorite laikytą „Manchester United“. Pagrindinis laikas baigėsi 1:1, o baudinių serijoje Unai Emery auklėtiniai triumfavo 11:10.

„Villareal“ Europos lygos finale rungtyniavo pirmą kartą. Iki šiol geriausias Ispanijos ekipos rezultatas buvo triskart pasiektas pusfinalis (2004, 2011, 2016 m.). Šis klubas sykį yra patekęs ir į Čempionų lygos pusfinalį (2006 m.).

29-ąją minutę Danielis Parejo baudos smūgiu pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę ir joje Victorą Lindelofą aplenkęs Gerardas Moreno išvedė „Villarreal“ į priekį.

Išlyginti rezultatą „Manchester United“ sugebėjo 55-ąją minutę. Po Marcuso Rashfordo smūgio iš toli kamuolys po kelių rikošetų patogiai nukrito Edinsonui Cavani. Urugvajietis nesuklydo ir atstatė pusiausvyrą – 1:1.

Per likusį laiką įvarčių įmušta nebuvo, tad komandoms teko žaisti pratęsimą. Jo pabaigoje savo baudos aikštelėje ranka akivaizdžiai sužaidė Fredas, tačiau rungtynių teisėjas iš Prancūzijos Clement'as Turpinas bausti anglų nedrįso net ir po VAR peržiūros.

Mačą vainikavo įspūdinga baudinių serija. Tiek vienos komandos, tiek kitos visi 10 aikštės žaidėjų smūgiavo tiksliai, tad eilė atėjo vartininkams. „Villarreal“ vartų sargas Geronimo Rulli pasekė savo komandos draugų pavyzdžiu ir įmušė, o štai Davidas De Gea smūgiavo į varžovų vartininką.

Įdomu tai, kad Ispanijos klubai prieš kitų šalių klubus laimėjo jau 16 Europos taurių finalų iš eilės.

„Villarreal“ strategas šį trofėjų iškovojo jau ketvirtą kartą. Prieš tai tris sykius jis taurę kėlė su „Sevilla“ ekipa (2014, 2015 ir 2016). 2019-aisiais ispanas pasiekė šio turnyro finalą su Londono „Arsenal“ ekipa.

Laimėjusi šį trofėjų „Villarreal“ iškovojo ir vietą kitų metų Čempionų lygoje. Įdomu, kad Ispanijos čempionate U.Emery vyrai liko tik septintoje vietoje ir jei ne pergalė Gdanske, būtų žaidę tik inauguracinėje Konferencijų lygoje.

„Villarreal“ – „Manchester United“ 1:1 11m baudiniai – 11:10 29' (1:0) Gerardas Moreno 55' (1:1) Edinsonas Cavani

Baudinių serija: Gerardas Moreno (1:0) Juanas Mata (1:1) Raba (2:1) Alexas Tellesas (2:2) Paco Alcaceras (3:2) Bruno Fernandesas (3:3) Alberto Moreno (4:3) Marcusas Rashfordas (4:4) Dani Parejo (5:4) Edinsonas Cavani (5:5) Moi Gomezas (6:5) Fredas (6:6) Raulis Albiolis (7:6) Danielis Jamesas (7:7) Francis Coquelinas (8:7) Luke'as Shaw (8:8) Mario Gasparas (9:8) Axelis Tuanzebe (9:9) Pau Torresas (10:9) Victoras Lindelofas (10:10) Geronimo Rulli (11:10) Davidas De Gea (11:10)

„Villarreal“ (4-4-2): Geronimo Rulli; Alfonso Pedraza, Pau Torresas, Raulis Albiolis, Juanas Foythas; Manu Triguerosas, Dani Parejo, Etienne'as Capoue, Yeremi Pino; Carlosas Bacca, Gerardas Morena.

„Manchester United“ (4-2-3-1): Davidas De Gea; Aaronas Wan-Bissaka, Ericas Bailly, Victoras Lindelofas, Luke'as Shaw; Scottas McTominay'us, Paulis Pogba; Marcusas Rashfordas, Bruno Fernandesas, Masonas Greenwoodas; Edinsonas Cavani.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS