Naujokų mūšyje intriga išgaravo po pertraukos | KaunoDiena.lt

NAUJOKŲ MŪŠYJE INTRIGA IŠGARAVO PO PERTRAUKOS

Patikima gynyba garsėjanti, bet net penkis mačus įvarčių nepelniusi„Šiaulių“ komanda pratrūko rezultatyvumu ir suteikė meistriškumo pamoką kitai A lygos naujokei „Jonavos“ ekipai. Lietuvos futbolo pirmenybių akistatoje su lygos autsaidere šiauliečiai intrigą išsklaidė nelaukdami pabaigos.

„Mums tos pergalės reikėjo kaip tyro oro gurkšnio“, - pripažino Mindaugas Čepas.

Jo treniruojami „Šiaulių“ futbolininkai „Optibet A lygos“ 12-ajame ture išvykoje 3:0 nepaliko šansų  „Jonavos“ komandai.

Šiauliečiai šeimininkų gynybą pralaužė 34 minutę. Kontratakoje Eligijus Jankauskas atliko puikų perdavimą baudos aikštelėje laukusiam Justui Petravičiui, kuris iš pradžių pataikė kamuolį į skersinį, bet iš karto sugebėjo pasitaisyti ir įmušti į vartus. Tai buvo pirmasis jo įvartis šiame sezone. Po pertraukos Šiaulių komandai užteko vos dviejų minučių, kad padvigubintų pranašumą. Greitoje atakoje Deividas Dovydaitis surado baudos aikštelėje buvusį J. Petravičių, o šis turėjo laiko ir erdvės, kad užtikrintai pasiųstų kamuolį į vartų tinklų.

„Jonavos“ viltys konkuruoti bent jau dėl taško buvo sudaužytos 65 minutę. E. Jankausko smūgis baudos aikštelėje buvo nesėkmingai neutralizuotas, o pirmasis prie kamuolio suskubęs D. Dovydaitis įmušė nesunkų įvartį.

FA „Šiauliai“ (14 tšk.) bent laikinai pakilo į šeštą turnyro lentelės vietą. Taškų dar nesurinkusi „Jonava“ velkasi paskutinėje pozicijoje.

„Kūrėme, ieškojome laisvų erdvių, stengiamės pristatyti kamuolį į pavojingas zonas. Tas mums visiškai pavyko“, - aiškino M. Čepas.

„Žaidimas mums pavyko 20-30 minučių, bet nesugebėjome perimti iniciatyvos. O po pertraukos praleidę įvartį, galutinai sutrikome. Apmaudu, kad vaikinams nepavyksta adaptuotis prie situacijos, trūksta meistriškumo“, - kalbėjo „Jonavos“ vairininkas Jevgenijus Lutsenka.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS