FIFA dėl bučinio suspenduoja L. Rubialesą, prie kritikos prisideda ir ispanių treneris | KaunoDiena.lt

FIFA DĖL BUČINIO SUSPENDUOJA L. RUBIALESĄ, PRIE KRITIKOS PRISIDEDA IR ISPANIŲ TRENERIS

  • 5

Tarptautinė futbolo federacija FIFA šeštadienį nušalino Luisą Rubialesą nuo Ispanijos futbolo federacijos (RFEF) prezidento pareigų už tai, kad jis pabučiavo į lūpas pasaulio moterų futbolo čempionato žaidėją Jenni Hermoso (Dženi Hermoso). Prie kritikos bangos prisijungė ir jo artimas draugas Jorge Vilda (Chorchė Vilda).

Šis pasaulio futbolo valdančiosios institucijos žingsnis buvo naujausias posūkis gilėjančiame ginče, kuriame L. Rubialesas ir RFEF susipriešino su J. Hermoso ir kitais Ispanijos rinktinės žaidėjais ir kuris, anot jų, aptemdė praėjusį sekmadienį Australijoje laimėto pasaulio futbolo čempionato šlovę.

„Šiandien nusprendėme laikinai nušalinti Luisą Rubialesą nuo bet kokios su futbolu susijusios veiklos nacionaliniu ir tarptautiniu lygiu“, – pareiškė FIFA, uždrausdama jam ir RFEF bendrauti su J. Hermoso ar jos artimaisiais.

L. Rubialesas bus nušalintas nuo pareigų 90 dienų, kol FIFA pradės 46-erių metų RFEF prezidento drausminę procedūrą.

Vėliau šeštadienį didžioji dalis moterų rinktinės trenerių štabo narių pasiūlė atsistatydinti dėl L. Rubialeso elgesio, nors prieštaringai vertinamo trenerio J. Vildos tarp jų nebuvo.

Tuo tarpu 81 žaidėja, įskaitant J. Hermoso, protestuoja atsiribodami nuo nacionalinės rinktinės.

„Labai apgailestauju, kad Ispanijos moterų futbolo triumfui pakenkė netinkamas mūsų lyderio Luiso Rubialeso elgesys, kurį jis pats pripažino“, – teigė treneris J. Vilda pareiškime šalies naujienų agentūrai EFE.

J. Vildai, kuris penktadienį plojo L. Rubialeso kalbai, kurioje jis atsisakė atsistatydinti nepaisydamas precedento neturinčios kritikos, prezidentas pasakė, kad jam bus pasiūlyta nauja sutartis su didžiuliu darbo užmokesčio pakėlimu.

Šeši J. Vildos pirmosios komandos darbuotojai ir dar penki RFEF moterų futbolo srityje dirbantys asmenys pasiūlė pasitraukti iš pareigų dėl nepriimtino L. Rubialeso požiūrio ir pareiškimų.

Jie pridūrė, kad palaiko J. Hermoso pateiktą įvykių versiją.

J. Hermoso ir 80 kitų Ispanijos žaidėjų, įskaitant visą pasaulio čempionato komandą, sakė, kad nežais už nacionalinę komandą, kol nepasikeis vadovybė.

RFEF atsakė į FIFA nušalinimą ir teigė, kad L. Rubialesas visiškai pasitiki FIFA institucijomis ir ginsis, „kad tiesa nugalėtų ir būtų įrodytas jo visiškas nekaltumas“.

Federacija taip pat pranešė, kad Pedro Rocha (Pedras Roča) laikinai eis laikinojo prezidento pareigas, kol L. Rubialesas bus nušalintas nuo pareigų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anekdotas

Seniau sakydavo, kad geras mentas ir prie stulpo sugeba prikibti. Dabartinės feministės jau net mentus perspjovė šituo veiksmu. Matom, kaip futbolininkė taip pat apkabina ir glaudžiasi prie Rubialeso, o po to patenkinta nueina. Ar taip elgiasi seksualinę prievartą patirianti moteris? Mažiausia, ką reikėjo TUOJ PAT padaryti- skelti antausį. Dabar matau tik akivaizdžią feminisčių manipuliaciją tapusiais stebuklingais žodžiais ŽMOGAUS TEISĖS, SMURTAS, PRIEKABIAVIMAS. Gaila, kad pareigas einantys valdininkai taip lengvai leidžiasi manipuliuojami.

Niekalai

Durnių laivas, laimėjo čempą, o užlūžo niekuose, čia senos skriaudos tęsiasi, nes žaidėjos prieš tai prieš vyr. trenerį prieštaravo...

Ignas

Lietuvos prezidenta irgi reikia suspenduoti uz aistringa bucini Ukrainos Pirmai poniai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS