Futbolo sezoną pradės maču dėl Supertaurės | KaunoDiena.lt

FUTBOLO SEZONĄ PRADĖS MAČU DĖL SUPERTAURĖS

Lietuvos futbolo sezoną maču dėl Supertaurės pradėsiančios „Kauno Žalgirio“ ir Vilniaus „Žalgirio“ vienuolikės užbaigė kontrolinių rungtynių etapą.

Suklupo tik Latvijoje

Kauno žalgiriečiai laimėjo penkias ikisezonines dvikovas ir dvi pralaimėjo.

Roko Garasto treniruojama komanda 6:1 nugalėjo Alytaus „Dainavą“, 1:0 – latvių „Daugavpils“, 3:2 – Kauno rajono „Hegelmann“, 3:0 – Gargždų „Bangą“ ir 2:0 – Nacionalinei futbolo akademijai (NFA) atstovaujančią „BE1“ ekipą.

Svečiuose pralaimėta Latvijos klubams: 0:2 – Liepojos ir 0:2 – Rygos RFS.

Po tris įvarčius „Kauno Žalgiriui“ pelnė ispanas Xabis Auzmendis ir Suriname kilmės šaknų turintis olandas Antonas Fase, po du kartus pasižymėjo Artūras Dolžnikovas ir Karolis Šilkaitis.

Starto sudėtyje dažniausiai buvo Deividas Mikelionis, Ignas Plūkas, Sethas Sincere’as (Nigerija), Martynas Dapkus, Edvinas Girdvainis, Yuma Suwa (Japonija), K. Šilkaitis, Gratas Sirgėdas, A. Dolžnikovas, X. Auzmendis, A. Fase, Florianas Davidas (Gvadelupa).

„Kontrolinės rungtynės – palankiausia galimybė derinti žaidėjų tarpusavio ryšius“, – yra sakęs kauniečių komandos strategas R. Garastas.

Treniravosi Turkijoje

Sostinės žalgiriečiai sužaidė aštuonerias ikisezonines rungtynes, iš jų ketverias – Turkijoje, kur buvo surengę treniruočių stovyklą.

Trenerio Vladimiro Čeburino vadovaujama ekipa Antalijoje mačus su Tbilisio „Dinamo“ ir ukrainiečių „Olexandryia“ užbaigė 0:0 ir 0:1 pralaimėjo Mostaro „Velež“ (Bosnija ir Hercegovina) ir 0:4 – Skopjės „Shkupi“ (Šiaurės Makedonija).

Be to, vilniečiai 2:0 įveikė Rygos „Meta“, 4:2 – Alytaus „Dainavą“, 3:2 – Kauno rajono „Hegelmann“ ir 4:1 – Klaipėdos „Neptūną“.

„Žaidėjai, kurie dirbo nuo pat pasiruošimo pradžios, 85–90 proc. yra pasirengę sezonui fiziškai. Žaidimą ir psichologinį parengtumą geriname kasdien“, – teigė V. Čeburinas.

Praeitą savaitę Vilniaus komandą papildė islandas Arnis Vilhjalmssonas ir Leonardo Vaca iš Bolivijos, anksčiau – alžyriečių kilmės prancūzas Billalas Sebaihis, tunisietis Nassimas Hnidas, Kroatijos ir Austrijos pilietybes turintis Stipė Vučuras, sutartį su klubu pratęsė šveicaras Oliveris Buffas.

A lyga – netrukus

Kauniečių ir vilniečių mačas dėl Supertaurės vyks vasario 26 d. sostinės „Sportima“ arenoje.

Pirmąkart šis trofėjus buvo įteiktas 1995-aisiais Kauno „Inkaro“ futbolininkams, tačiau be kovos, nes tą sezoną kauniečiai laimėjo ir šalies čempionatą, ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurę.

Pernai vasarį Vilniaus žalgiriečiai po 11 m baudinių serijos 2:3 nusileido Marijampolės „Sūduvai“.

Lietuvos futbolo A lygos čempionatas šiemet startuos kovo 3 d. – tądien jėgas išmėgins Vilniaus „Riteriai“ ir „Šiauliai“.

4 d. susitiks „Hegelmann“ ir „Dainava“ bei „Sūduva“ ir „Kauno Žalgiris“, o 5 d. – „Banga“ ir „Panevėžys“ bei „Žalgiris“ ir Telšių „Džiugas“.

Kauniečių ir vilniečių mačas dėl Supertaurės – vasario 26 d. sostinės „Sportima“ arenoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS