Futbolo treneriai kaupė patirtį „Anderlecht“ akademijoje | KaunoDiena.lt

FUTBOLO TRENERIAI KAUPĖ PATIRTĮ „ANDERLECHT“ AKADEMIJOJE

  • 1

Briuselyje viešėjo ir "Anderlecht" klubo futbolo akademijoje patirtį kaupė Lietuvos jaunimo rinktinių treneriai.

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomasis komitetas (VK) šiemet pritarė bendradarbiavimui su pasaulyje gerai žinoma ir aukščiausio lygio futbolininkų (tarp jų – Romelu Lukaku, Vincentą Kompany, Driesą Mertensą) išugdžiusia "Anderlecht" futbolo klubo akademija.

Joje praeitą savaitę stažavosi Lietuvos jaunimo (iki 19 metų) vaikinų futbolo rinktinės treneris Valdas Trakys ir jo asistentas Davidas Afonso, jaunių (iki 17 metų) ekipos vyriausiasis treneris Audrius Statkevičius ir asistentas Mantas Babianskas, jaunučių (iki 15 metų) komandos treneris Darius Žindulis ir asistentas Alvydas Viršilas bei "Anderlecht" programos įdiegimą Lietuvoje koordinuojantis Deimantas Bička.

"Trys dienos Belgijoje buvo intensyvios ir darbingos. "Anderlecht" programa iš esmės yra skirta aštuoniolikai geriausių Lietuvos akademijų, kurios stengsis dirbti pagal reikiamus jaunimo ugdymo kriterijus ir ruoš žaidėjus šalies rinktinėms. Treneriams reikės užtikrinti proceso tęstinumą, futbolininkų atranką ir žaidimo modelio parinkimą. Lietuvos futbolas turi veikti pagal bendrą sistemą", – teigė D.Bička.

Anot D.Bičkos, Lietuvos jaunimo rinktinių treneriai stebėjo talentingiausių "Anderlecht" klubo auklėtinių žaidimą, dalyvavo akademijos vadovo Jeano Kindermanso seminaruose.

"Teorinę stažuotės dalį sudarė J.Kindermanso paskaitos apie žaidėjų profilio ypatumus, žaidimo modelius, įvairi didaktinė medžiaga ir "Anderlecht" eksperto parengta rungtynių vaizdo analizė. Treneriai stebėjo įvairaus amžiaus komandų treniruotes ir Belgijos jaunimo (iki 21 ir iki 18 metų) čempionato atkrintamąsias varžybas, – pasakojo D.Bička. – Susidarėme įspūdį, kad "Anderlecht" net menkiausioms smulkmenoms skiria didelį dėmesį. Į akis krito treniruočių intensyvumas visoms amžiaus grupėms. Sukaupta informacija tikrai pravers mūsų specialistams."

Birželį turėtų pradėti veiklą bendra LFF ir "Anderlecht" darbo grupė, ją koordinuos J.Kindermansas.

Tikimasi, kad "Prosoccerdata" platforma su integruota jaunimo ugdymo programa mūsų šalies futbolo akademijų trenerius pasieks jau šį mėnesį. Bus rengiamos reguliarios tiesioginės vaizdo konferencijos tarp LFF ir "Anderlecht" atstovų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Užpelkis

O šitas Statkevičius tai Raim. Statkevičiaus sūnus ? Tada sveikinu. Nepotizmas klesti LFF. Visą kitą - tik akių dūmimas. Kauno NFA dešimt metų dirbo a la pagal Ajax sistemą ir neįšugdė nė vieno bent kiek padoresnio futbolininko ! Dabar visos "akademijos" perėjo prie Anderlecht sistemos. Vėl dešimt metų to paties marmalo. Pamatysit. Esmė ne čia. Varge tu varge. Bet kam rūpi gutbolas. Tai publikai rūpi pasidalinti UEFA skiriamus pinigus. Apie nieką kitą jie supratimo neturi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS