Išsprūdusi pergalė žalgiriečių nesugniuždė | KaunoDiena.lt

IŠSPRŪDUSI PERGALĖ ŽALGIRIEČIŲ NESUGNIUŽDĖ

"Namie norėjosi pergalės, bet rezultatas objektyvus", – pripažino Mindaugas Čepas. Jo treniruojami "Kauno Žalgirio" futbolininkai 18-ajame A lygos ture prarado du taškus ir leido atitrūkti pirmenybių lyderiams.

Pasižymėjo naujokas

"Labai sunkiai įsibėgėjome, praleidome įvartį, nors vėliau atsitiesėme, bet pabaigoje vėl klydome individualiai", – kalbėjo M.Čepas.

Savaitgalį jo auklėtiniams teko kietas riešutėlis, tačiau lyderių trejetui nepriklausantis "Panevėžio" klubas. Nors iki mačo pabaigos likus vos 6 min. kauniečiai dar pirmavo 2:1, jų viltis apie pergalę sudaužė Tomas Salamanavičius, 85-ąją min. pasižymėjęs rezultatyviu kirčiu galva. Prieš tai – 58-ąją min. žalgiriečių kapitonas Linas Pilibaitis nepasinaudojo šimtaprocente proga – nerealizavo 11 m baudinio.

Permainingose rungtynėse panevėžiečiai pirmieji atidarė įvarčių sąskaitą, kai jų naujokas – buvęs Kauno "Stumbro" gynėjas Andrejus Čiofu 19 min. gražiu baudos smūgiu pasiuntė kamuolį į vartų tinklą. Antausio pažadinti šeimininkai metėsi į ataką. Jų legionierius Jurijus Bušmanas analogiškoje situacijoje 44 min. atkūrė pusiausvyrą, o iškart po pertraukos Danielis Romanovskis – ir persvėrė – 2:1.

Akiratyje – Izraelis

Vis dėlto mačo pabaigą sėkmingiau sužaidė svečiai – ir iškovojo 17-ąjį tašką ir įsitvirtino 5-oje pozicijoje. Kauniečių kraityje – 27 taškai – 7 mažiau nei trečioje vietoje žengiančių Vilniaus "Riterių". Pastaroji ekipa namuose sunkiai (1:0) palaužė per mėnesio pertrauką iš pagrindų pasikeitusį "Palangos" klubą. Lemtingo mačo epizodo autoriumi 42-ąją min. tapo vilniečių legionierius iš Dramblio Kaulo Kranto Lajo Traore.

Čempionato lyderė Marijampolės "Sūduva" 3 taškus įsirašė net nežaisdama. Suvalkiečiams įskaityta vadinamoji techninė pergalė (3:0) prieš bankrutavusį Kauno "Stumbro" klubą. Su 48-iais taškais tvirtai pirmaudama čempionate "Sūduva" išvyks į Izraelį, kur rugpjūčio 8-ąją žais Europos lygos 3-iojo atrankos etapo rungtynes su Tel Avivo "Maccabi" futbolininkais. Atsakomasis mačas – po savaitės Marijampolėje.

Sekmadienį vakarą 18-ojo turo mačą Klaipėdoje su "Atlantu" sužaidė ir antrąją vietą pirmenybėse užimantis Vilniaus "Žalgiris". Būtent su vilniečiais kitame ture susitiks ir "Kauno Žalgiris".

Rinktinė – tarp geriausių

Pergales lietuviai skina ir mėgėjų varžybose. Iš Velse pasibaigusio pasaulio benamių futbolo čempionato mūsų šalies rinktinė grįš ne tuščiomis. Lietuviai "Kardifo taurės" turnyre užėmė antrąją vietą. Antrajame pasaulio čempionato etape jie sužaidė lygiosiomis su austrais 5:5 (baudiniai 5:6), 3:3 – su šveicarais (baudiniai 4:3) ir 4:4 – su JAV (baudiniai 5:4). Taip pat mūsiškiai 9:4 nugalėjo Italiją ir 2:6 pralaimėjo rusams.

Grupėje Lietuvos rinktinė užėmė trečiąją vietą ir tęsė kovą antrame pagal pajėgumą "Kardifo" taurės turnyre. Ketvirtfinalyje jie susitiko su Velso komanda ir iškovojo pergalę 7:4. Pusfinalyje sužaista lygiosiomis 6:6 su Kosta Rika, o baudinių serijoje išplėšta pergalė 7:6. "Kardifo taurės" finale lietuviai 5:8 pralaimėjo Lenkijos komandai. Galutinėje pasaulio pirmenybių įskaitoje Lietuva liko dešimta.

Pasaulio čempione tapo Meksika, kuri finale 5:1 nugalėjo Čilę. Bronzos medalius iškovojo rusai, po baudinių serijos pranokę portugalus. Pernai Meksikoje vykusiame pasaulio benamių futbolo čempionate Lietuvos rinktinė liko aštunta.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS