K. Benzema laimėjo „Auksinį kamuolį“, o A. Putellas išsaugojo moterų prizą | KaunoDiena.lt

K. BENZEMA LAIMĖJO „AUKSINĮ KAMUOLĮ“, O A. PUTELLAS IŠSAUGOJO MOTERŲ PRIZĄ

Paryžiuje pirmadienį vykusioje žvaigždžių kupinoje ceremonijoje futbolininkas Karimas Benzema buvo apdovanotas už nepaprastą sėkmę Madrido „Real“ klube ir laimėjo „Auksinį kamuolį“ (Ballon d'Or), o Ispanijos futbolininkė Alexia Putellas (Aleksija Puteljas) išsaugojo prizą moterų kategorijoje.

K. Benzema, kuris tapo pirmuoju prancūzu, laimėjusiu prestižiškiausią individualų futbolo apdovanojimą nuo 1998 metų, įmušė 44 įvarčius per 46 rungtynes ir su „Real“ laimėjo Čempionų lygą ir Ispanijos čempionatą „La Liga“.

34-erių futbolininkas, kuris taip pat laimėjo UEFA Tautų lygą su Prancūzija, prizą perėmė iš septyniskart „Auksinio kamuolio“ laimėtojo Lionelio Messi (Lionelio Mesio), kuris šiemet nepateko į pretendentų sąrašą.

Moterų kategorijoje laimėjusios A. Putellas pasirodymas „Barcelonos“ futbolo klube buvo įvertintas po to, kai ji pelnė geriausią įvartį moterų Čempionų lygoje ir padėjo katalonėms pasiekti finalą.

„Auksinis kamuolys“ moterims įteiktas tik ketvirtą kartą.

2020 metais dėl pandemijos apdovanojimų ceremonija nebuvo surengta, o 2021 metais A. Putellas laimėjo savo pirmąjį „Auksinį kamuolį“.

GALERIJA

  • Alexia Putellas
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS