Kaip atrodys atsinaujinęs „Atlantas“? | KaunoDiena.lt

KAIP ATRODYS ATSINAUJINĘS „ATLANTAS“?

  • 0

Šį sekmadienį Vilniaus „Žalgiris“ po beveik mėnesio pertraukos sugrįš į kovas Lietuvos čempionate. Vilniečių varžovas – ženkliai per pastarąjį mėnesį pasikeitęs Klaipėdos „Atlantas“.

Turnyro lentelėje po 17 turų klaipėdiečiai savo sąskaitoje turi 15 taškų ir žengia šeštoje pozicijoje. Vos tašku daugiau turi „Panevėžys“, o pirmasis ketvertas yra gerokai nutolęs ir atsilikimas siekia dviženklį skaičių.

„Atlantas“ yra mažiausiai įvarčių mušanti A lygos komanda (prastesni tik neegzistuojančio „Stumbro“ rodikliai). Viktoro Dobrecovo auklėtiniai pelno po mažiau nei vieną įvartį per mačą ir šiemet puolime pasižymėjo tik 16 kartų. Klubo vadovų neturėtų tenkinti ir gynyba – 35 praleisti įvarčiai reiškia, kad vidutiniškai per susitikimą A lygoje „Atlantas“ praleidžia po kiek daugiau nei du įvarčius.

Nenuostabu, kad vasaros perėjimų lango metu „Atlanto“ gretose įvyko nemažai pokyčių. Jau anksčiau „Atlantas“ išsiskyrė su gynėjais Tomu Snapkausku ir Aurimu Tručinsku, o pastaruoju metu klube neliko ir daugiau futbolininkų. Vartininkas Krišjanis Zviedris sugrįžo į „Liepaja“, tuo tarpu „Palangoje“ karjerą tęs Klimas Gusočenko ir Klaudijus Upstas.

Tačiau jų vietos neliko tuščios. „Atlantą“ papildė nemažai legionierių. Iš Bulgarijos atvyko vartininkas Stefano Kunčevas ir saugas Dimitaras Petkovas. Puolimą sustiprino iš Rygos RFS paskolintas Bimenyimana Calebas, o saugų grandyje rungtyniaus kroatas Jurica Kovačičius.

A lygos pertraukos metu „Atlantas“ sužaidė keturias kontrolines rungtynes. Lenkijoje klaipėdiečiai 0:3 pralaimėjo Balstogės „Jagiellonia“ ir 0:2 Zabžės „Gornik“, tuo tarpu Lietuvoje 4:0 sutriuškino Kretingos „Miniją“ ir 1:0 palaužė „Palangą“.

Du įvarčius per šį laiką klaipėdiečiams įmušė Darvydas Šernas, po kartą pasižymėjo Deividas Dobrecovas, Vilius Armanavičius ir naujokas Bimenyimana Calebas.

Iš 31 praleisto įvarčio šiame sezone 11 klaipėdiečiai praleido po standartinių padėčių. Net 23 proc. visų įvarčių „Atlantas“ praleido po kampinių.

Puolime ryškių lyderių „Atlantas“ neturi, o panašia statistika disponuoja keturi žaidėjai. Darvydas Šernas yra įmušęs du įvarčius ir atlikęs du rezultatyvius perdavimus. Identiška ir Vytauto Lukšos statistika. Tuo tarpu D. Dobrecovas yra įmušęs triskart, o Tado Labuko sąskaitoje – du įvarčiai ir vienas perdavimas.

Lyginant su sezono pradžia, bene labiausiai pasikeitusi uostamiesčio ekipos gynybos grandis. Kita vertus, pastarasis mėnesis buvo puikus metas V. Dobrecovo treniruojamai komandai sustyguoti tarpusavio ryšius, pagerinti fizinį pasirengimą ir taip kompensuoti sezono pradžioje prarastą laiką.                       

Kaip „Atlantas“ atrodys artėjančiose rungtynėse su Vilniaus „Žalgiriu“? Sužinosime šį sekmadienį 19 val. Rungtynės vyks Klaipėdos miesto centriniame stadione.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS