Kas atsakingas už tragišką Lietuvos futbolą? | KaunoDiena.lt

KAS ATSAKINGAS UŽ TRAGIŠKĄ LIETUVOS FUTBOLĄ?

  • 8

Lietuvos futbolo padėtis atsidūrė žemiau kritinės ribos, praneša LNK.

Treneriai sako, kad žaisti futbolą pastaraisiais metais vaikai renkasi mieliau nei krepšinį, tačiau vėliau talentingi jaunuoliai staiga atsiduria nežinioje.

Futbolo specialistai pirštu rodo į Lietuvos futbolo akademiją.

„Mes 10 metų į akademiją investuojame vos ne po 1 mln. eurų kasmet, tačiau nematome produkto. Problemos net ten, kur tarsi yra puikios sąlygos“, – sako futbolo treneris Žydrūnas Grudzinskas.

Lietuvos futbolo rinktinės agonija stebima jau keletą metų. Jos rezultatai stabiliai krito. Dabar po patirto fiasko tautų lygoje Lietuvos futbolas bus minimas kartu su Farerų salomis, Gibraltaru, Malta, Kosovu, Lichtenšteinu ir kitais futbolo nykštukais.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Užpelkis

Jau 1989 m. mokėjo. Jei dabar taip žaistu - tribūnos būtu pilnos.

Trumpai

Nejuokinkite, o kada per visą savo egzistavimą lietuviai mokėjo žaisti futbolą?

Užpelkis

Taip ir bėga dienos. Nuo vieno klaikaus pralaimėjimo iki kito. Delfis parašo porą straipsnelių bulvariniame lygyje, kelios dešimtys komentatorių pasikeikia ir viskas nurimsta pusmečiui. LFF vadovai tyli, o kada tenka nusifotogrsfuoti užsideda tradicinius Vakaruose kostiumėlius, nutaiso šypsenėles ir papozuoja. Rinktinės rungtynių pertraukoje tapo tradicija teikti kažkokius LFF "ordinus"- I, II, III laipsnio. Juokinga. Pasityčiojimas iš sirgalių. Ką išugdė tie ordinų "kavalieriai" ? Kur žaidžia jų auklėtiniai. Atrodo, kad LFF vadovai nesusivokia aplinkoje. LFF po L. Varanavičiaus pasitraukimo tapo visiškai hermetine struktūra dirbančia sau, bet ne Lietuvai. Bedvasiai, tuščiaviduriai žmonės. Džipas, chata priemiestyje ir pirtelė - tų žmonių gyvenimo orentyrai ir tikslas. Futbolo pasiekimams čia vietos nėra. Jie beviltiškai atsilikę nuo civilizuoto pasaulio.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS