Kaunas laukia futbolo žvaigždžių rinktinių | KaunoDiena.lt

KAUNAS LAUKIA FUTBOLO ŽVAIGŽDŽIŲ RINKTINIŲ

Vieną garsiausių skandalų futbolo pasaulyje sukėlęs italas Marco Materazzi, kietu žaidimo stiliumi garsėjęs argentinietis Javieras Mascherano, nepramušamas brazilų vartininkas Dida, mažiausiai šeši pasaulio čempionai – tokio žvaigždžių desanto, koks rugsėjo pabaigoje atvyks į Kauną, mūsų sirgaliai dar neregėjo.

Tarp strategų – J. Couceiro

Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos (FIFA) legendų rinktinė rugsėjo 30 d. išbandys Dariaus ir Girėno stadiono veją.

Oficialioje FIFA komandoje spindės prancūzai Davidas Trezeguet, Youris Djorkaeffas ir Emmanuelis Petit, Ricardo Quaresma ir Nuno Gomesas, brazilai Dida ir Roque Junioras, ispanas Michelis Salgado.

Nuo šių žaidėjų titulų gali raibti akys, tačiau juos pasitiks skambių pergalių skynę Lietuvos futbolo meistrai – Edgaras Jankauskas, Arminas Narbekovas, Valdas Ivanauskas, Aurelijus Skarbalius, Deividas Šemberas, Gintaras Staučė.

Mūsų rinktinei vadovaus specialistai, su kuriais lietuviai pasiekė geriausių rezultatų – Benjaminas Zelkevičius, Algimantas Liubinskas ir portugalas Jose Couceiro.

Istorinė sukaktis

Anot rungtynių organizatorės Lietuvos futbolo federacijos (LFF), legendų rungtynės vyksta daugelyje pasaulio šalių, tačiau prisivilioti FIFA žvaigždžių į Lietuvą tapo įmanoma tik modernizavus Dariaus ir Girėno stadioną.

Be to, šiemet minimas Lietuvos futbolo narystės FIFA organizacijoje 100-metis.

„Nuolat ieškome naujų būdų ir kelių, kaip pritraukti sirgalių į stadionus ir suteikti jiems kuo geresnių emocijų, o tokio lygio legendų vizitas į mūsų šalį – neabejotinai istorinis įvykis, – akcentavo LFF prezidentas Edgaras Stankevičius. – Pasikviesti žvaigždžių rinktinę mums padėjo geri ryšiai su FIFA atstovais, užsimezgę 2021-aisiais organizuojant pasaulio salės futbolo čempionatą.“

Bilietai jau parduodami

Pernai rekonstruoto Dariaus ir Girėno stadiono pirmuoju renginiu tapo LFF taurės finalas, o sirgaliai išgraibstė visus bilietus.

Šiemet spalio 1 d. vyks šio sezono LFF taurės turnyro finalas. Šio mačo išvakarėse susikaus FIFA ir Lietuvos futbolo legendos.

„Miestas į stadioną investavo didžiulius pinigus, todėl norime, kad jame vyktų tarptautinio masto renginiai. Dviejų dienų futbolo šventė turėtų tapti tikra to savaitgalio puošmena“, – teigė Kauno vicemeras Mantas Jurgutis.

LFF skaičiavimais, renginio biudžetas gali siekti apie 0,5 mln. eurų. Organizatoriai turės sumokėti FIFA komandos atvykimo ir kitas išlaidas. Tačiau šiuos pinigus LFF tikisi surinkti už bilietus. Jų kaina į abiejų dienų varžybas – nuo 19 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS