Kaunietėms – šansas kilti aukštyn | KaunoDiena.lt

KAUNIETĖMS – ŠANSAS KILTI AUKŠTYN

Kauno „Žalgirio“ futbolininkėms teks gerokai pasistengti norint priartėti prie Lietuvos moterų A lygos lyderių. Kaunietės, ne sykį tapusios šalies čempionato prizininkėmis, šį sezoną atsilieka ne tik nuo nepajudinamos Šiaulių „Gintros-Universiteto“ ekipos, bet ir nuo Gargždų „Bangos“ kolektyvo.

Prieš keletą dienų žalgirietės savo aikštėje laikė šalies čempionės Šiaulių komandos egzaminą. Šeimininkės, treniruojamos Ingridos Siliūnienės ir Rolando Čepkausko, atsilaikė tik trečdalį kėlinio.  Jau 14-ąją min. pirmąjį iš savo trijų įvarčių pasiekė „Gintros-Universiteto“ legionierė iš Pietų Afrikos Respublikos Jermaine Seoposenwe. Po 4 min. Rimantė Jonušaitė viešnių pranašumą padvigubino, o dar po dviejų min. J.Seoposenwe pasižymėjo antrąsyk.

Komandoms pailsėjus vaizdas aikštėje nedaug tepasikeitė. Čempionato favoritės ir daugkartinės nugalėtojos šiaulietės toliau spaudė varžoves ir siuntė kamuolį į vartų tinklą. Antrajame kėlinyje sužaidus vos 5 min. hettriką užfiksavo minėta 25 metų afrikietė, o vėliau iš jos estafetę perėmė kita Šiaulių klubo legionierė – 28 metų brazilė Isadora Freitas. Triuškinimą baigė dar sykį taikliai smūgiavusi R.Jonušaitė – 6:0. Įdomu, jog tokiu pat rezultatu baigėsi šių komandų susidūrimas ir pirmajame rate.

Laimėjusios įtikinamai šiaulietės lieka nepajudinamos turnyro lentelėje. Jos laimėjo visus 5 žaistus mačus, įmušdamos net 44 įvarčius bei nepraleidusios nė vieno. Kauno „Žalgiris“ su 9 taškais žengia trečias, 6 taškais atsilikdamas nuo „Bangos“. Žemaitės pastarajame ture išvykoje 2:1 palaužė ŠSG-FA „Šiauliai“ kolektyvą. Gargždų komanda turi tiek pat taškų, kiek ir „Gintra-Universitetas“, tačiau yra žaidusios rungtynėmis daugiau. Jau šį sekmadienį čempionės savo aikštėje egzaminuos gargždiškes.

Artimiausią mačą „Žalgirio“ futbolininkės žais birželio 2-ąją su turnyro lentelės kaimynėmis iš Gargždų. Pirmajame rate kaunietės savo principinėms varžovėms namuose nusileido po atkaklios kovos – 1:2. Kaunietėms tai – puikus šansas pavyti savo priešininkes.

Iš viso šios sezono pirmenybėse startavo 5 klubai. Vienas jų – lygoje debiutavęs Utenos „Utenis“ per šešis mačus nepelnė nė taško ir įmušė vos vieną įvartį, praleisdamas net 44.

Gairės: Žalgiris, Gintra, A lyga
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS