Kauno klubai egzaminus išlaikė skirtingai | KaunoDiena.lt

KAUNO KLUBAI EGZAMINUS IŠLAIKĖ SKIRTINGAI

Lietuvos pirmosios lygos 18-asis turas Kauno klubams susiklostė skirtingai. Didelių permainų sukrėstas FBK „Kaunas“ nė iš tolo neprilygo čempionato lyderiui Kazlų Rūdos „Šilui“, o „Hegelmann Litauen“ palaužė Vilniaus „Vytį“.

Nors vienam lygos autsaiderių FBK „Kaunui“ formaliai teko žaisti mačą išvykoje, jų rungtynės su „Šilu“ vyko kauniečių aikštelėje - Nacionalinės futbolo akademijos stadione. Kazlų Rūdos klubas planavo vasaros viduryje sugrįžti į savo miestelio stadioną, tačiau jame vykstanti renovacija užsitęsė, tad suvalkiečiams visas dvikovas tenka žaisti išvykose.

Tuo tarpu kauniečiai iš lentelės dugno mėgina kapstytis ir stiprindami sudėtį. Jie įregistravo net aštuonis naujus žaidėjus. FBK marškinėliais apsivilko 21 metų krašto saugas Tadas Lekeckas, pastaruoju metu neturėjęs žaidybinės praktikos, bet anksčiau atstovavęs tam pačiam „Šilui“ bei priklausęs A lygos klubui - Marijampolės „Sūduvai“.

Iš to paties Marijampolės klubo dublerių komandos į FBK „Kauną“ persikėlė saugai Aivaras Bielkauskas, Mantas Raulynaitis ir Giedrius Kazelis, puolėjas Tomas Valukonis ir gynėjas Aivaras Tereškevičius. Rado naujų veidų kauniečiai ir gimtajame mieste. Iš Kauno futbolo mokyklos atėjo devyniolikmečiai saugai Edvinas Kinderis ir Darius Kunigėnas.

Tiesa, FBK gretose būta ir netekčių. Klubas atsisveikino su Augustinu Montvydu, Gvidonu Narmontu, Andriumi Petraška, Elvinu Bajorinu, Edvinu Stonkumi ir Luku Pangoniu.

Didelės permainos ir namų sienos Kauno klubą gelbėjo tik pirmajame kėlinyje. FBK laikėsi iki 29-osios min., kai juos nuginklavo „Šilo“ legionierius Ilya Tsyvilko. Gynėjas pasižymėjo technišku smūgiu per save po kampinio. Po tokio įspūdingo nokdauno antrajame kėlinyje kauniečiai nebeatsigavo, o „Šilas“ dar padidino apsukas ir pasiuntė dar tris kamuolius į varžovų vartus. Pasižymėjo Ričardas Beniušis, Audrius Brokas ir Evaldas Grigaitis.

Patyrę jau 14-ąjį pralaimėjimą kauniečiai su 7 taškais dalinasi 14 – 16 vietomis su Radviliškio „Lokomotyvu“ ir Kretingos „Minija“.

Tuo tarpu „Hegelmann Litauen“ didina apsukas. „Kauno Žalgirio“ dubleriai, sulaukę kelių pagrindinės komandos žaidėjų pagalbos, savo aikštėje 3:2 pranoko ambicingąjį Vilniaus „Vytį“. Visus reikalus šeimininkai sutvarkė dar iki pertraukos. Jau 10-ąją min. rezultatyviai smūgiavo gynėjas Ignas Dedura. Kėliniui baigiantis vienas po kito taikliai smūgiavo Edgaras Kloniūnas ir legionierius iš Brazilijos Dos Santosas Davi Moreira. Vis dėlto vilniečiai parodė charakterį ir rezultatą sušvelnino. Pasižymėjo Artūras Skuratovičius ir patyręs saugas Ramūnas Radavičius.

Pelnę 21-ąjį tašką per 17 mačų kauniečiai įsitvirtino 10-ojoje pozicijoje. „Vytis“, turintis 10 taškų daugiau, rikiuojasi 5-as. Kitame ture „Hegelmann Litauen“ rugpjūčio 5 d. laukia akistata išvykoje su Kelmės „Kražante“, o FBK „Kaunas“ po dienos namuose priims Vilniaus „Žalgiris B“ ekipą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS