„Kauno Žalgirio“ žaidėjas M. Dapkus prieš rungtynes su „Palanga“: klysti negalime | KaunoDiena.lt

„KAUNO ŽALGIRIO“ ŽAIDĖJAS M. DAPKUS PRIEŠ RUNGTYNES SU „PALANGA“: KLYSTI NEGALIME

Dvi pergales iš eilės Lietuvos futbolo A lygoje prieš rinktinių pertrauką iškovojęs „Kauno Žalgirio“ klubas jau šeštadienį grįžta į Lietuvos čempionato kovas ir trečiosios iš eilės pergalės sieks prieš jau tris kartus užtikrintai įveiktą „Palangos“ komandą, kuri lygoje šiuo metu užima paskutinę vietą.

Pertraukos metu žalgiriečiai Kaune taip pat sužaidė kontrolines rungtynes su Lietuvos 19-mečių vaikinų rinktine ir jas laimėjo 5:0.

Prieš artėjančią savaitgalio dvikovą pajūryje mintimis su zalgiris.lt dalinosi komandos gynėjas Martynas Dapkus.

„Per rinktinių pertrauką treneriai buvo suplanavę gerą treniruočių ciklą, kurio metu tuo pačiu pavyko ir pailsėti, ir išsigydyti mažas traumas. Taip pat, sužaidėme kontrolines rungtynes ir dar labiau gludinome savo žaidimo struktūrą. Tose rungtynėse pirmus įvarčius įmušėme savo fizinių galimybių dėka, o toliau visas rungtynes kontroliavome labai užtikrintai ir ramiai. Mes mėgavomės žaidimu, o varžovai vargo, tad tas dvi savaites tikrai išnaudojome produktyviai“, – oficialiam klubo puslapiui pasakojo pagal šiame sezone sužaistas minutes tik Jurijui Bušmanui nusileidžiantis gynėjas.

„Kauno Žalgiris“ su „Palanga“ šiemet susitiko tris kartus ir visus tris kartus šventė pergales – 6:1, 3:0 ir 4:0. Vis tik, pasak 26-erių metų M. Dapkaus, negalima atsipalaiduoti ir galvoti, kad rungtynės jau laimėtos.

 „A lygoje tikrai negalima išskirti komandos su kuria yra lengviausia ar palankiausia žaisti. Taip, prieš „Palangą“ tris kartus laimėjome užtikrintai, bet su jais tikrai nėra taip lengva, kaip atrodo. Galbūt su jais mums sėkmingai pavyksta realizuoti susikurtas progas, ko nepadarome prieš kitas komandas. Dabar „Palanga“ pasikeitusi iš pagrindų, turi naują trenerį, daug naujų žaidėjų, todėl priimsime tai kaip naują komandą ir pamiršime apie seną „Palangą“. Negalime atsipalaiduoti“, – tikino du rezultatyvius perdavimus šiame sezone atlikęs futbolininkas.

Šiuo metu žalgiriečiai su 36 taškais žengia trečiojoje turnyro lentelės vietoje ir tašku lenkia rungtynėmis mažiau sužaidusius Vilniaus „Riterius“. Pasak komandos gynėjo, norint išlaikyti turimą poziciją į kiekvienas rungtynes reikia eiti lyg į finalą.

„Kaip ir visada, manau, kad svarbiausia rungtynėse mums yra koncentracija ir grubių klaidų vengimas. Jei pavyksta šie dalykai, dažniausiai rungtynių pabaigoje turime gerą rezultatą. Palangoje būsime susikaupę ir eisime kovoti dėl trijų taškų, nes realiai, dabar norint išlikti trečioje vietoje, kiekvienos rungtynės yra finalas. Su „Riteriais“ turime beveik vienodai taškų, „Panevėžys“ gana stipriai vejasi, todėl klysti negalima ir reikia rinkti kiek įmanoma daugiau taškų“, – užbaigė ir Lietuvos rinktinėje žaidęs M. Dapkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS