Kitoks sirgaliaus portretas: FIFA 2018 paskatino apkeliauti pasaulį | KaunoDiena.lt

KITOKS SIRGALIAUS PORTRETAS: FIFA 2018 PASKATINO APKELIAUTI PASAULĮ

Vilniaus autobusų stotyje šiomis savaitėmis buvo galima sutikti keliautojų vis iš įvairesnių valstybių. Vieni tokių – kelionėje sutikti rinktinių konkurenciją užmiršę bei gera nuotaika spinduliuojantys du meksikiečiai ir vienas kolumbietis.

Pastarajam šis Rusijoje vykstantis turnyras – jau antrasis. Prieš ketverius metus jis palaikė savo rinktinę Brazilijoje vykusiame turnyre, kai Kolumbija C grupėje užėmė pirmąją vietą, šešioliktfinalyje 2:0 nugalėjo Urugvajų ir tik ketvirtfinalyje 1:2 nusileido brazilams.

Šiemet jo palaikoma rinktinė žais H grupėje kartu su Lenkijos, Senegalo ir Japonijos ekipomis.

O ir kelionė dabar – kur kas ilgesnė: išvykęs iš Kolumbijos, jis jau apkeliavo 4 valstybes – JAV, Vokietiją, Nyderlandus ir Lenkiją, o dar 8 dar laukia eilėje – Latvija, Estija, Suomija, Rusija, Turkija, Kroatija, Belgija, Bosnija ir Hercegovina.

Rankose jis spaudžia net penkis bilietus – 3 į Kolumbijos, vienerias į Lenkijos ir vienerias į Portugalijos rungtynes, kuriose lankysis su jau Rusijoje laukiančiais 14 savo draugų. Tuo metu dviejų meksikiečių, su kuriais pietų amerikietis susipažino kelionėje, tikslas – trejos rungtynės, kurių vienerios – Lioneliu Messi vedamos Argentinos nacionalinės ekipos.

Kai praėjusiame pasaulio futbolo čempionate jų palaikoma rinktinė tik šešioliktfinalyje 1:2 pralaimėjo Nyderlandams, tai šiemet šiai Centrinės Amerikos šaliai teks pavargti jau grupės etape – meksikiečiai žais F grupėje kartu su Vokietija, Švedija ir Pietų Korėja.

„Labai ilga ir varginanti kelionė, tačiau mes džiaugiamės būdami pasaulio čempionate. (...) Tai pirmas, bet ne paskutinis kartas pasaulio čempionate“, – teigia meksikietis.

Ir, suprantama, jis nei kiek nemeluoja – 2026 metų pasaulio čempionatas vyks jo gimtojoje šalyje. O šis pasaulio čempionatas jam reiškia ir kur kas daugiau – dėl jo jis metė darbą, kuriame užsibuvo trejus metus, ir nusprendė apkeliauti visą pasaulį.

„Vieną dieną pasakiau sau, kad užtenka, kad man reikia pertraukos. Ir dabar galiu daryti kvailus dalykus bei keliauti. Tad nusprendėme keliauti. (...) Mes keliaujame jau du mėnesius – pradėjome Romoje ir jau beveik esame Rusijoje. (...) Tikslas – pasaulio čempionatas ir savo komandos palaikymas, – atvirauja pašnekovas.

Jis savo kelionę pradėjo Kuboje, paskui keliavo į Niujorką, Islandiją, Prancūziją, Angliją, Ispaniją, Italiją, Čekiją, Vengriją, Austriją, Slovakiją ir Lenkiją. Praleidę vos dieną Lietuvoje, jie per Latviją pasieks Rusiją, tačiau ne ką prastesnė kelionė namo – po svarbiausių čempionato batalijų jis porai mėnesių keliaus į Prancūzijos miestą Marselį, po to – Izraelis, Egiptas, Tailandas, Havajai, Los Andželas ir gimtinė Čihuahua.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS