A lygos įvarčiai – ir aikštėse, ir kabinetuose | KaunoDiena.lt

A LYGOS ĮVARČIAI – IR AIKŠTĖSE, IR KABINETUOSE

Iki Lietuvos futbolo sezono starto lieka mažiau nei mėnuo, tad ekipų pasirengimas įgauna pagreitį. Vieniems klubams žiemos repeticijos suteikia optimizmo, kitiems – nerimo. Tačiau svarbiausi rezultatai poryt laukia Lietuvos futbolo federacijos (LFF) kabinetuose, kur bus priimtas galutinis sprendimas dėl A lygos licencijų ir čempionato dalyvių skaičiaus.

Autsaideris patiesė čempionus

Kai geriausia šalies čempionato komanda pralaimi prasčiausiai, kito žodžio kaip sensacija neparinksi. Tačiau po kontrolinių Vilniaus "Žalgirio" ir Vilniaus "Riterių" rungtynių A lygos čempionai žalgiriečiai į paniką nepuolė.

"Ne viskas išėjo taip, kaip mes norėjome. Bet tai tik vienos pirmųjų rungtynių, pirmieji žingsniai link to, ką mes norime matyti. Mes dirbame pagal savo filosofiją. Išanalizuosime klaidas ir sieksime jų nekartoti", – sakė "Žalgirio" treneris Vladimiras Čeburinas.

Jo auklėtiniai savaitgalį 1:3 nusileido paskutinę vietą pernai užėmusiems "Riteriams". Du įvarčius nugalėtojams pelnė į komandą sugrįžęs Artūras Dolžnikovas, vieną – Gytis Paulauskas. Varžovų gretose pasižymėjo Karolis Uzėla.

"Didžioji dalis, ką planavome, nepavyko. Tai dar tik pasiruošimas, bandome atrasti save, naujus komandos draugus, suprasti tai, ko nori treneris", – kalbėjo žalgiriečių įvarčio autorius.

Kinkų nedrebino

O buvusi V.Čeburino komanda – šalies vicečempionė Marijampolės "Sūduva" antrąsias kontrolines rungtynes su Kauno "Hegelmann Litauen" baigė lygiosiomis 1:1. Pirmąjį mačą netikėtai laimėjo kauniečiai – 2:1.

A lygos naujokai iš Kauno drąsiai jautėsi ir atsakomosiose rungtynėse šeštadienį Marijampolėje. "Hikvision" maniežo skliautuose ne kartą aidėjo svečių trenerio Andriaus Skerlos raginimas paspausti varžovus jų aikštės pusėje. Įpusėjus kėliniui kauniečių pastangos davė vaisių – 23 min. po Aurimo Raginio baudos smūgio kamuolys kiek kurioziškai nusileido tolimajame Ivano Kardumo vartų kampe.

Nors vėliau "Sūduva", treniruojama ispano Victoro Basadre, perėmė iniciatyvą, pralaužti varžovų gynybą jai pavyko tik 80 min., kai į ekipoje debiutavusio Nacho Caseso tolimą perdavimą atsiliepė krašto gynėjas Markas Beneta, padedamas kito marijampoliečių naujoko iš Ispanijos Xabi Auzmendi, techniškai nukreipęs kamuolį į vartus.

Kitas kontrolines rungtynes "Sūduva" žais vasario 13 d. su Gargždų "Banga". Gargždiškiai, A lygoje likę ketvirti, savaitgalį 3:0 nepasigailėjo į elito divizioną kylančio Kėdainių "Nevėžio". LFF pirmosios lygos čempionus skriaudė Robertas Vėževičius, Ignas Venckus ir Armandas Šveistrys.

Laukia žinių iš LFF

Praėjusių metų bronzos medalininkas "Kauno Žalgiris" šeštadienį kontrolinių rungtynių cikle sužaidė jau penktąją dvikovą ir joje patyrė pirmą pralaimėjimą. Kauniečiai net 0:5 nusileido "Panevėžio" ekipai. Tiesa, dvikovoje su LFF taurės laimėtojais žalgiriečiams padėti negalėjo net trys starto sudėties žaidėjai Egidijus Vaitkūnas, Gratas Sirgėdas, Stevenas Thicot.

O debiutui A lygoje besirengiantis Telšių "Džiugas" šeštadienį pasigalynėjo su Kretingos "Minija". Mačas baigėsi draugiškai 2:2. Abu įvarčius "Džiugui" pelnė kapitonas Davydas Arlauskis. Telšiškiai vakar pristatė savo pirmąjį naujoką iš užsienio – 26-erių krašto saugą iš Brazilijos Leo Ribeiro. Žemaitijos komanda nekantriai laukia poryt LFF licencijavimo komiteto apeliacinio posėdžio, kuriame bus svarstoma, ar išduoti klubui A lygos licenciją. Pirmuoju bandymu klubas licencijos negavo, nes pavėlavo pateikti federacijai auditoriaus išvadas.

Licencijos laukia ir "Jonavos" klubas. Naujojo stratego iš Serbijos Dragano Djurdjevičiaus vadovaujami jonaviečiai savaitgalį taip pat repetavo su žemesnės lygos klubu. Jie 2:0 įveikė Vilniaus BFA ekipą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS