Naujus čempionus karūnavusi LSFL dairosi ir į tarptautinę areną | KaunoDiena.lt

NAUJUS ČEMPIONUS KARŪNAVUSI LSFL DAIROSI IR Į TARPTAUTINĘ ARENĄ

Lietuvos studentų futbolo lygos (LSFL) uždanga nusileido iškilmingais akordais. Naująja lygos čempione tapo Šiaulių universiteto komanda, o pernykštė aukso medalio laimėtoja Kauno Technologijos universiteto ekipa šiemet tenkinosi bronzos apdovanojimais.

Trenerio Ryčio Alūzo treniruojamus ŠU futbolininkus, absolventų diplomų įteikimo šventės metu, pagerbė ir apdovanojimus įteikė LSFL prezidentas Artūras Krukis bei garbės prezidentas Povilas Grigonis. Geriausio lygos futbolininko prizas atiteko šio universiteto atstovui Agniui Juozapaičiui.

Sidabro medaliai pasipuošė Vilniaus universiteto rinktinė, svarbiausiame sezono mače 1:0 nugalėjusi KTU ekipą.

Šiaulių universiteto ekipa sezoną baigė taip ir nepralaimėjusi, iškovodama 10 pergalių ir 2 kartus sužaisdama lygiosiomis. Šiauliečiai surinko 32 taškus ir net 11 taškų aplenkė VU rinktinę, kuri vos tašku pranoko KTU ekipą, likusią trečioje vietoje. Kauno VDU komanda su 16 taškų finišavo ketvirtoje vietoje, LSU (11 tšk.) liko penktas, VGTU (10 tšk.) – šeštas, VDU/ŠA su 8 taškais paskutinis – šeštas.

„Manau, kad čempionatas pavyko. Ir sportinės intrigos prasme, ir pasiektais tikslais. Ne paslaptis, kad pastaraisiais metais vyksta universitetų reformos, jie jungiami į stambesnius darinius, tad tikrai nelengva išlaikyti gausesnį komandų skaičių, tačiau mums pavyko, o ateityje jų skaičius netgi padidės, nes prie lygos jau prisidėjo ir kolegijų ekipos“, - teigė LSFL prezidentas A.Krukis.

Jo žodžiais, studentų lyga atlieka misiją tapti tiltu jauniesiems futbolininkams, baigusiems futbolo mokyklas ar akademijas, bet iškart neradusiems kelio į profesionalų futbolą. LSFL dėka jie, studijuodami aukštosiose mokyklose, nelieka nuošalyje nuo sporto, o kai kurie, gaudami nuolatinę varžybų praktiką bei patobulinę savo meistriškumą, vėliau pasirašo sutartis ir su profesionaliomis komandomis.

„Stengsimės ir ateityje sudaryti sąlygas mūsų studentams žaisti gero lygio pirmenybėse. Be to, kasmet organizuojame ir merginų studenčių salės futbolo turnyrus. Taip pat nemenkas akcentas dedamas į pajėgios studentų rinktinės subūrimą. Pernai, po daugelio metų, jau įvyko jos sugrįžimas į tarptautinių varžybų areną, tačiau mūsų ambicingesnis tikslas – grįžti į pasaulines studentų žaidynes. Kaip žinome, jose šlovingos Vilniaus „Žalgirio“ kartos atstovai buvo iškovoję ir vieną skambiausių pergalių mūsų šalies futbolo istorijoje – tapę universiados čempionais“, - pasakojo LSFL prezidentas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS