Nuo „Chelsea“ iki Zambijos rinktinės: A. Grantas grįžta į darbą | KaunoDiena.lt

NUO „CHELSEA“ IKI ZAMBIJOS RINKTINĖS: A. GRANTAS GRĮŽTA Į DARBĄ

  • 0

Keturis metus niekur nedirbęs buvęs Londono „Chelsea“ vyriausiasis treneris Avramas Grantas sugrįžo į rinką – 67 metų Izraelio futbolo specialistas tapo Zambijos nacionalinės komandos strategu.

Skelbiama, kad už metus darbo treneris Afrikoje gaus 300 tūkst. JAV dolerių. Sutartis pasirašyta 2 sezonams.

Didžiąją dalį savo dar 1972 metais pradėtos trenerio karjeros A.Grantas praleido gimtinėje, kurioje treniravo Petah Tikvos „Hapoel“, Tel Avivo „Maccabi“, Haifos „Hapoel“ ir to paties miesto „Maccabi“. 2002-2006 metais treneris vadovavo Izraelio nacionalinei komandai, o 2007-aisiais buvo paskirtas „Chelsea“ strategu.

Su Londono ekipa A.Grantas pasiekė Čempionų lygos finalą, tačiau jame per baudinių seriją pralaimėjo „Manchester United“. Po keleto dienų „Chelsea“ atsisveikino su treneriu, kurio vadovaujama komanda nepralaimėjo nė vieno mačo namie.

Atvykstu į Zambiją dėl iššūkio.

Vėliau A.Grantas dirbo „Portsmouth“, Londono „West Ham“, Belgrado „Partizan“, Ganos rinktinėje ir Indijos Superlygoje žaidžiančiame Guvahačio „North East United“.

Zambijos rinktinė FIFA reitinge užima 88-ąją vietą ir niekada nėra patekusi į pasaulio futbolo čempionatą.

2012 metais ši šalis laimėjo Afrikos čempionatą, tačiau šiemet neįveikė atrankos barjero. A.Grantas rinktinės vairą perima iš buvusio Zambijos futbolininko Moseso Sichone, kuris šiemet pakeitė kroatą Aljošą Asanovičių.

„Atvykstu į Zambiją dėl iššūkio. Tikiuosi, išvykdamas galėsiu pasakyti, kad atlikome gerą darbą ir padėjome pamatą ateičiai. Zambija turi potencialo, o mes užsibrėžėme tikslus, kuriuos norime pasiekti“, – taip apie savo naują darbo vietą pareiškė A.Grantas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS