Oficialu: V. Dambrauskas pristatytas naujuoju „Gorica“ klubo treneriu | KaunoDiena.lt

OFICIALU: V. DAMBRAUSKAS PRISTATYTAS NAUJUOJU „GORICA“ KLUBO TRENERIU

  • 1

Vienas perspektyviausių Lietuvos futbolo specialistų Valdas Dabrauskas pradeda naują karjeros etapą. Kaip ir tikėtasi, antradienį lietuvis buvo oficialiai pristatytas Kroatijos čempionate rungtyniaujančio „HNK Gorica“ klubo vyriausiuoju treneriu.

Pirmadienį Latvijos klubinį futbolą supurtė žinia, kad 43-ejų metų pakruojiškis palieka Rygos RFS klubą, nors dar prieš šio sezono pradžią su Latvijos vicečempionais buvo sudaręs naują dvejų metų sutartį.

Visgi naujienų ilgai laukti nereikėjo. Jau kitą dieną „HNK Gorica“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius pristatė puikiai pažįstamą tautietį Kroatijos žurnalistams.

Abu vyrai keletą metų sėkmingai yra dirbę Vilniaus „Žalgirio“ klube.

„HNK Gorica“ klubo vyriausiojo trenerio pareigose V.Dambrauskas pakeis Bosnijos atstovą Sergejų Jakirovičių.

Jis prie „HNK Gorica“ komandos vairo stovėjo 616 dienų ir laimėjo 61 rungtynes.

Visgi savaitgalį „HNK Gorica“ net 0:6 krito Kroatijos čempionato rungtynėse prieš Splito „Hajduk“ ir pirmadienį treneris buvo atleistas.

„Tai nebuvo lengvas sprendimas, nes darbas su Sergejumi buvo tikrai sėkmingas. Visgi per pastarąsias dešimt rungtynių laimėjome tik du sykius ir nesugebame įmušti jau 450 minučių. Vis dar manome, kad galime išgelbėti šį sezoną, tad norėjome komandai įpūsti naują impulsą. Manau, jog dabartinėje situacijose Valdas yra geriausias pasirinkimas, nes dirbau su juo praeityje ir puikiai pažįstu. Pasirinkau žmogų, kurį puikiai pažįstu ir tikiu, jog jo patirtis padės mums sugrįžti ant pergalingų bėgių ir galėsime vėl kovoti dėl Europos taurių pozicijų“, – pristatydamas naują strategą kalbėjo M.Nikoličius.

„1. HNL“ čempionate Goricos komanda žengia šešta, bet nelaimėjo penkių pastarųjų akistatų.

M.Nikoličius prasitarė, kad stipriai suprastėjus komandos rezultatams, kalbėjosi su klubo prezidentu apie savo pasitraukimą. Visgi klubo vadovybė lietuviui išreiškė pasitikėjimą ir buvo nuspręsta imtis permainų trenerių štabe.

„Neblogai pažįstu šį klubą ir sporto direktorių, su kuriuo sėkmingai dirbome ir laimėjome keletą trofėjų Vilniuje. Nemanau, kad šiame klube kas nors vyksta atsitiktinai. Žiūrėjau keletą Goricos klubo rungtynių ir galiu pasakyti, kad futbolininkai turi tikrai daug potencialo ir tikiu, kad rezultatai gali būti kur kas geresni. Per savo pirmąjį susitikimą pasakiau žaidėjams, kad mūsų sezono tikslai nesikeičia. Noriu komandos, kuri nepralaimi“, – pristatymo metu kalbėjo V.Dambrauskas.

Priminsime, jog šių metų pradžioje Goricos klubo aprangą pradėjo vilkėti ir vienas ryškiausių Lietuvos futbolo talentų Paulius Golubickas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

va čia tai jo!

Va čia tai įvertinimas! Senokai treneris lietuvis netreniravo tokio lygio klubo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS