Paradoksas: vieniems A lyga įpusėjo, kiti dairosi į finišą | KaunoDiena.lt

PARADOKSAS: VIENIEMS A LYGA ĮPUSĖJO, KITI DAIROSI Į FINIŠĄ

Lietuvos futbolo A lygos turnyro lentelė kol kas panašėja į nesusipratimą. Tarp daugiausia ir mažiausia mačų sužaidusių komandų – net penkerių rungtynių arba 15-os potencialių taškų skirtumas. Vadinasi, kad kai kuriems klubams čempionatas tik įpusėjo, o kiti – rengiasi paskutiniam ratui.

V.Golas praleido įvartį

Tarp daugiausia rungtynių sužaidusių čempionato dalyvių atsidūrė Gargždų "Bangos" ir Vilniaus "Riterių" ekipos, kurių sąskaitoje jau yra po 26 susitikimus. Vakar Kauno rajono "Hegelmann Litauen" komandą svečiuose egzaminavęs Vilniaus "Žalgiris" sužaidė vos 21-ąjį mačą. Žalgiriečiai nemenką dalį rungtynių nusikėlė dėl dalyvavimo Europos taurių turnyruose.

Prieš šią 24-ojo turo dvikovą žalgiriečiai sulaukė gerų žinių iš Telšių, kur jų konkurentai "Panevėžio" futbolininkai prarado du taškus (2:2) kovoje su "Džiugo" ekipa. Iš tiesų, šalies taurės laimėtojams teko net gelbėtis, kad pasiektų bent lygiąsias. Mačas šeimininkams prasidėjo puikiai: jau penktąją minutę po Konstantino Šulco perdavimo iš dešiniojo krašto taikliai vienu lietimu smūgiavo vienas ekipos simbolių Andrius Lipskis. 62-ąją min. panevėžiečių vartininkas iš Brazilijos Victoras Golas itin šiurkščiai suklydo, tad Nasko Milevas netrukus pasiuntė kamuolį į tuščius vartus. Legionieriui iš Bulgarijos tai buvo jau devintasis įvartis šiemet.

Tačiau atsakomasis "Panevėžio" spaudimas davė vaisių: 78-ąją min. baudos smūgį preciziškai atliko Matheusas Bissi, o trečiąją pridėto laiko minutę po keitimo aikštėje pasirodęs Antonis Kapnidis taikliai iš arti kirto galva. Pabaigoje "Džiugui" labai pasisekė – į virpstą smūgiavo panevėžietis Ignas Kružikas.

26-ąjį tašką per 25 mačus iškovojęs Telšių klubas rikiuojasi septintas, o "Panevėžys", sužaidęs tik 22 rungtynes, su 42 taškais žengia ketvirtoje vietoje.

"Apmaudžiausia, kad varžovas įmušė beveik viską, ką pataikė į vartų plotą", – sakė "Džiugo" strategas Marius Šluta.

Akistatos su panevėžiečiais išvakarėse Telšių klubą paliko vienas atakų lyderių Leo Ribeiro. Legionierius iš Brazilijos rungtyniauti išvyko į Kipro antrajame divizione besivaržančią Aradipu "Omonia" ekipą. "Optibet A lygoje" per 24 sužaistas rungtynes puolėjas įmušė 7 įvarčius bei atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Iššovė pabaigoje

Dramatiškai tris taškus iškovojo "Kauno Žalgiris". Kauniečiai išvykoje trečiąją pridėto laiko minutę smeigė vienintelį mačo įvartį ir 1:0 palaužė Alytaus "Dainavą". Alytiškiai, nors rikiuojasi tik aštuntoje lygos pozicijoje (22 taškai po 25 susitikimų), didžiąją mūšio dalį ne tik aršiai priešinosi favoritams (45 taškai, 24 mačai), bet ir galėjo išeiti į priekį.

Geromis progomis nepasinaudojo "Dainavos" legionieriai Džambolatas Calagovas ir Cyrille'as Tchayi Tchamba. Pastarasis puolėjas ir Alexas Kyeremeh dar po kartą sukirto kamuolį į virpstą. Tačiau šeimininkų ryžtą prislopino tai, kad nuo 74-osios min. jiems teko rungtyniauti be iš aikštės pašalinto Joshua Silva. Nors atrodė, kad alytiškiams, nepaisant netekties, pavyks atsilaikyti, žalgiriečių puolėjas iš Brazilijos Michaelas Thuique, po japono Yuma Suwa perdavimo, neatremiamai smeigė galva.

"Sveikinu komandą su išplėštais taškais paskutinėmis sekundėmis. Tai geras ženklas siekiant savo tikslų. Buvo labai nelengvas pirmasis kėlinys, nes niekaip nepavyko įmušti. Bet pabaigoje tiek mūsų charakteris, tiek pastangos padėjo nulemti rungtynių baigtį", – buvo įsitikinęs "Kauno Žalgirio" treneris Rokas Garastas.

"Turėjome tiek progų, kad galėjome išspręsti rungtynių baigtį. Tačiau nepasisekė, o pabaigoje praleidome apmaudų įvartį. Vis dėlto vyrai šaunuoliai, nė vienam neturiu priekaištų", – kalbėjo "Dainavos" vairininkas Tomas Ražanauskas.

Portugalų derbis

"Dainavą" lentelėje pavijo Gargždų "Banga", savo aikštėje pirmavusi prieš Vilniaus "Riterius", bet pasidalijusi po tašką (1:1). Nuo 66-osios min. be pašalinto Roko Filipavičiaus žaidusiems vilniečiams teko gelbėtis, kai Simonas Urbys 75 min. realizavo 11 m baudinį.

Miguelio Moreiros auklėtiniai atsitiesė ketvirtąją teisėjo pridėtą minutę. Vadinamojoje standartinėje situacijoje sėkmingai sužaidė vilniečių puolėjas Gytis Paulauskas, pašokęs aukščiau oponentų ir smeigęs tikslų smūgį galva. Po mačo nepatenkinti buvo abu strategai iš Portugalijos.

"Lygiosios manęs netenkina", – pareiškė "Riterių" vedlys M.Moreira.

"Taškas yra gerai, bet skaudu, kad neišlaikėme persvaros", – atsiduso gargždiškis Davidas Afonso.

Po lygiųjų "Riteriai" (26 tšk.) toliau rikiuojasi šešti. "Bangai" (22 tšk.) šis rezultatas leido pakilti į aštuntą vietą.

Vakar 24-ąjį turą užbaigė Marijampolės "Sūduvos" ir autsaiderio Kėdainių "Nevėžio" akistata.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS