Po nesėkmės taurės turnyre gins lygos lyderių pozicijas | KaunoDiena.lt

PO NESĖKMĖS TAURĖS TURNYRE GINS LYGOS LYDERIŲ POZICIJAS

„Pradžia buvo gera, turėjome iniciatyvą, bet ją praradus buvo sunku susigrąžinti. Trūko ir kamuolio kontrolės“, - dėstė Rokas Garastas. „Kauno Žalgirio“ ekipai nepavyko peršokti LFF Hegelmann taurės aštuntfinalio barjero.

Kauniečiai svečiuose po baudinių serijos nusileido „Panevėžio“ kolektyvui. Tiesa, kauniečiai jau 5-ąją minutę po pakelto kampinio išsiveržė į priekį – puikia proga pasinaudojo svečių saugas Philipas Otele. Panevėžiečių problemos tuo nesibaigė – vos po minutės teisėjas fiksavo žaidimą ranka ir skyrė 11 metrų baudinį į šeimininkų vartus, tačiau Egidijaus Vaitkūno smūgį atrėmė Panevėžio ekipos vartų sargas Danas Šimkevičius.

Nors svečiai ir toliau spaudė varžovus jų aikštės pusėje, bet Aukštaitijos ekipai pavyko išlyginti rezultatą. 30-ąją minutę Jeffrey Sarpongas pasinaudojo oponentų gynybos klaidomis ir galingu smūgiu nuginklavo vartininką – 1:1. Iki pertraukos virpstą sudrebino panevėžiečių puolėjo Igno Kružiko smūgis, bet vos prasidėjus antrajai rungtynių pusei, šeimininkus vėl nubaudė P. Otele, netrukdomai smūgiavęs iš baudos aikštelės vidurio – 1:2.

73-iąją minutę vėl rezultatą išlygino J. Sarpongas, nuostabiu smūgiu pelnęs antrąjį savo įvartį – 2:2. Nors komandos dar turėjo neblogų momentų, pagrindinis rungtynių laikas baigėsi lygiosiomis ir žaidėjai tęsė kovą pratęsime. Kadangi daugiau įvarčių pelnyta nebuvo, ekipos tęsė kovą baudinių serijoje. Joje sėkmė šypsojosi šeimininkams – FK „Panevėžys“ tęs žygį ketvirtfinalyje.

„Žinojome J. Sarpongo stipriąsias savybes, bet ne visada pavykdavo jį prižiūrėti. Gaila, kad šis legionierius du kratus pasinaudojo mūsų klaidomis“, - atsiduso R. Garastas.

Iš taurės turnyro iškritę kauniečiai gali guostis tik tuo, jog šiuo metu pirmauja A lygoje ir sieks išsaugoti lyderių pozicijas. Žalgiriečių, turinčių 35 taškus po 16 turų, sekmadienį laukia akistata su Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ ekipa (21 taškas, 5 vieta). Artimiausi persekiotojai – Vilniaus „Žalgiris“ ir Marijampolės „Sūduva“ nuo kauniečių atsilieka vos 1 tašku. „Panevėžys“ su 31 tašku rikiuojasi 4-as. Panevėžiečiai sekmadienį priims Vilniaus „Riterių“ futbolininkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS