Po sensacijos – skirtingos trenerių versijos | KaunoDiena.lt

PO SENSACIJOS – SKIRTINGOS TRENERIŲ VERSIJOS

„Laimėjo komanda, kuri įmušė daugiau įvarčių, bet kad jie labiau to norėjo nei maniškiai, negalėčiau pasakyti“, - atsiduso Mindaugas Čepas. Jo treniruojama „Kauno Žalgirio“ ekipa netikėtai suklupo LFF „Sharp“ taurės turnyro ketvirtfinalyje. Kauniečius po 11 m baudinių serijos palaužė Gargždų „Banga“.

Pirmosios lygos klubo niuksas žalgiriečius eliminavo iš antrojo pagal svarbą šalies futbolo turnyro. Nors tikėtina, jog kauniečiai bet kuriuo atveju prasibraus į kito sezono UEFA Europos lygos turnyrą, garantuojantį nemenkas papildomas pajamas, pralaimėjimas žemesnio diviziono ekipai, prestižo klubui nepridės.

Negalėčiau sakyti, kad mano vyrai mažiau stengėsi. Progų turėjo tiek jie, tiek mes. Aš puikiai suprantu, kaip sunku yra žaisti Gargžduose. Mes tikrai tai žinojome ir nusiteikėme sunkiai kovai. Ji tokia ir buvo. Pirmajame kėlinyje mes dominavome, bet antrajame kėlinyje pradėjome pralaimėti dvikovas ir „Banga“ įgavo pasitikėjimo savimi. Jie pirmavo 2:1, sugebėjome išlyginti, bet viskas sprendėsi baudinių serijoje. Padarėme šventė Gargždams. Dar kartą sveikinu „Bangą“ ir linkiu jiems patekti į finalą“, – sakė M.Čepas.

Gargždiškių vairininkas Tomas Tamošauskas pagyrė savo ekipą dėl puikiai įgyvendinto žaidimo plano, tačiau pabrėžė ir tai, jog žemaičiai norėjo laimėti labiau nei svečiai iš Kauno.

„Vaikinų pasiaukojimas, šimtaprocentinis plano vykdymas. Buvome gerai išanalizavę „Kauno Žalgirio“ žaidimo braižą, todėl viskam buvome pasiruošę. Tai ir buvo pergalės priežastys. Taip pat noriu padėkoti savo vyrams, kurie parodė, kad labiau norėjo patekti į pusfinalį. Per pertrauką rūbinėje pakalbėjome, kad reikia kantrybės, jog tų šansų atsirastų. Po pertraukos jie atsirado, o šių dienų futbole dažnai laimi ne tie, kurie kontroliuoja kamuolį, o kurie geriau realizuoja progas“, – sakė T.Tamošauskas.

„Jeigu prieš rungtynes kas nors būtų suteikęs galimybę pasirinkti ar žaisti, ar iškart mušti baudinius, būtume pasirinkę baudinius. Prieš šį mačą treniravomės mušti baudinius, nes tikėjome, kad gali būti toks scenarijus. Tos treniruotės ir suteikė mums šaltakraujiškumo lemiamu momentu“, – dėstė treneris.

Artimiausias rungtynes "Kauno Žalgiris" sužais dar iki rinktinių pertraukos - rugpjūčio 31-ąją namuose su Klaipėdos "Atlantu".

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS