Neišvengiamas poilsis - ir Lietuvos rinktinės puolėjui | KaunoDiena.lt

NEIŠVENGIAMAS POILSIS - IR LIETUVOS RINKTINĖS PUOLĖJUI

Europoje siautėjant koronaviruso baimei, absoliuti dauguma valstybių sustabdė arba išvis užbaigė savo nacionalinius futbolo čempionatus. Taip pasielgė visos didžiosios žemyno lygos, pradedant viruso epicentru tapusia Italija ir Ispanija, baigiant ilgai bespyriojusia Anglija. Vis dėlto varžybų uždanga nusileido dar toli gražu ne visur.

Šiandien „Premier“ lygos kovas dar tęsia Rusijos elito diviziono atstovai. Tiesa, dar prieš keletą dienų rusai, nepaisant pavyzdžių Europos sąjungos valstybėse ir didžiulių grėsmių, rengė mačus šalies didmiesčiuose stebint dešimtims tūkstančių žiūrovų. Rungtynėse Sankt Peterburge sirgaliai kėlė ironiškus plakatus su užrašais: „Mes visi mirsime“. Tuo metu stadione buvo 33 tūkst. niekaip neapsaugotų aistruolių.

Tą pačią dieną Orenburge į aikštę žengė ir Lietuvos rinktinės puolėjas Fedoras Černychas, su vietos klubu 1:3 neatsilaikęs prieš Maskvos „Spartak“. Šias rungtynes stebėjo sąlyginai nedaug – beveik 5 tūkst. žiūrovų.

Tačiau pirmadienį Nižnij Novgorode surengta vienų lygos autsaiderių „Tambov“ ir Samaros „Kryja sovietov“ ekipų dvikova vyksta beveik be žiūrovų. O netrukus viena paskutinių Europoje dar nesustabdytų lygų buvusios Rusijos pirmenybės bus suspenduotos. Atskirus apribojimus jau įvedė ir šalies didmiesčiai, pagaliau uždraudę visus masinius renginius. Nors UEFA išplatino pranešimą apie galimybes iš viso nutraukti šalių čempionatus ir čempionų nustatymo principus, rusai tikina nesvarstą tokios galimybės. Likus 8 turams pirmenybėse tvirtai pirmauja Sankt Peterburgo „Zenit“, net 9 taškais lenkiantis antroje vietoje žengiančią Maskvos „Lokomotiv“ ekipą.

"Orenburg" su 23 taškais balansuoja ant iškritimo ribos. Kol kas F.Černycho atstovaujamą komandą nuo pavojingos zonos skiria vos taškas. Ji 13-ta tarp 16 ekipų. Jei tokia pozicija liktų ir galutinė, klubas turėtų žaisti papildomas išlikimo rungtynes su geriausiomis antrojo ešelono ekipomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS