„Riteriuose“ – vėl permainos: dar kartą keičiasi treneris | KaunoDiena.lt

„RITERIUOSE“ – VĖL PERMAINOS: DAR KARTĄ KEIČIASI TRENERIS

  • 0

„Riterių“ trenerių štabe – pasikeitimai. Laikinąjį strategą Valdą Trakį keičia UEFA Pro licenciją turintis portugalas Miguelis Moreira.

Buvęs Portugalijos jaunių ir jaunimo rinktinių žaidėjas anksti baigė futbolininko karjerą ir nusprendė save atiduoti treniravimui.

„Riteriai“ sezoną pradėjo be vyriausiojo trenerio. Sergejus Gurenka buvo pristatomas kaip „trenerių vadovas“, o jam esą lygiaverčiai talkino Vaidas Sabaliauskas, Valdas Trakys, Mindaugas Malinauskas ir Leonardo Iparraguirre.

Vėliau S.Gurenka išvyko, V.Trakys buvo paskirtas laikinuoju vyr. treneriu buvo paskirtas V.Trakys.

Naujasis vyr. treneris M.Moreira per savo karjerą spėjo padirbti Lisabonos „Sporting“ (Portugalija), „Vasco da Gama“ (Brazilija), „Pacos Ferreira“ (Portugalija) klubų sistemose. „Riteriai“ jam taps pirmąja vyriausiojo trenerio stotele.

„Taip, vyriausiuoju treneriu vyrų komandose aš nedirbau, tačiau į Lietuvą atsivežu labai daug patirties kaip vyriausiojo trenerio asistentas. Kadangi greit supratau, jog netapsiu top žaidėju, devyniolikos nusprendžiau tapti treneriu. O prieš vienuolika metų pradėjau dirbti profesionalų klubuose.

Visada galvojau apie naują žingsnį – tapimą vyriausiuoju treneriu, todėl aš čia. Niekada iki šiol Lietuvoje nebuvau, todėl nežinojau, ko laukti. Dabar žinau, kad atvykau į gražų miestą, puikų klubą, kuriame man suteikta galimybė pademonstruoti savo žinias“, – sakė 36-rių M.Moreira.

Treneris į Lietuvą atvyko savaitgalį, todėl turėjo galimybę stebėti tiek B komandos laimėtas rungtynes prieš Kretingos „Miniją“, tiek A komandos pergalę prieš Alytaus „Dainavą“.

„Prieš „Dainavą“ komanda sužaidė geras rungtynes, tačiau visada yra vietų, kurias galima tobulinti. Be abejo, tokių vietų yra ir „Riterių“ komandoje, kurių, tikiuosi, artimiausiu metu nebeliks. Dabar mūsų laukia labai stiprūs varžovai („Kauno Žalgiris“ ir „Sūduva“) – šioms rungtynėms turime būti pasiruošę maksimaliai gerai“, – kalbėjo specialistas.

M.Moreira naujiesiems auklėtiniams buvo pristatytas pirmadienį. Po pirmosios treniruotės treneris išvyko į Kauną stebėti būsimų savo varžovų rungtynių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS