Sirgaliai tikisi gero žaidimo: išpirko visus bilietus | KaunoDiena.lt

SIRGALIAI TIKISI GERO ŽAIDIMO: IŠPIRKO VISUS BILIETUS

"Sudėtinga, atėjus iš mūsų A lygos, žengti į aikštę prieš Cristiano Ronaldo. Svarbu, kad žaidėjai būtų tam pasiruošę psichologiškai", – tvirtino Lietuvos futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Valdas Urbonas.

Papildomas įpareigojimas

Lietuvos futbolininkai pradėjo ruoštis Europos čempionato atrankos B grupės rungtynėms su Ukrainos ir Portugalijos komandomis.

Mačas su ukrainiečiais vyks rugsėjo 7-ąją Vilniuje, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione, dvikova su Europos čempionais portugalais – 10 d. ten pat.

"Laukia geros ir išskirtinės rungtynės. Bilietai į jas išpirkti, tai papildomas įpareigojimas ir mums – pademonstruoti žaidimą, kurio iš mūsų laukia sirgaliai", – sakė V.Urbonas.

Atėjo karta, kuri žaidžia brandų futbolą.

Pasak stratego, padarytos išvados po dviejų susitikimų su Liuksemburgo atstovais (1:2 ir 1:1) bei su serbais (1:4).

"Atsižvelgdami į šiuos rezultatus šiek tiek pakoregavome sudėtį. Yra tam tikrų idėjų, manau, kad žaidėjai galės įgyvendinti tai, ką suplanuosime", – kalbėjo V.Urbonas.

Stilius pasikeitė

Trenerio nuomone, Ukrainos futbolo legendai Andrejui Ševčenkai perėmus nacionalinės vienuolikės vairą, jos žaidimo stilius šiek tiek pasikeitė.

Birželio 7-ąją Lvove ukrainiečiai 5:0 sutriuškino Serbijos ekipą, tačiau po trijų dienų sunkiai – 1:0 – palaužė Liuksemburgo komandą.

"Atėjo karta, kuri žaidžia brandų futbolą. Jie nemuša kamuolio bet kur ir bet kaip. Ukrainos futbolininkams daug kas pavyko per rungtynes su serbais, todėl pastarieji buvo tiesiog sugniuždyti", – sakė V.Urbonas.

Lietuvos rinktinės vartininkas Ernestas Šetkus nesureikšmino spėlionių, esą ukrainiečiams gali būti neįprasta Vilniaus aikštės danga (LFF stadione – dirbtinė veja).

"Dauguma komandų nemėgsta žaisti mūsų aikštėje, bet Ukrainos ekipai, manau, nebus didelio skirtumo. Mūsų varžovai tokio lygio, kad nekreips dėmesio į sąlygas", – teigė E.Šetkus.

Mano prioritetas – rinktinė, kurią privalau paruošti taip, kad ji žaistų kokybišką futbolą.

Tikslas – finalo turnyras

Ukrainos futbolininkai treniruojasi Kijevo olimpiniame stadione, tačiau numatytos kelios pratybos ir dirbtinės dangos aikštėje.

"Būtina iš anksto prisitaikyti prie kitokių šiam laikotarpiui sąlygų", – pabrėžė A.Ševčenka.

Jis patvirtino, kad rinktinės tikslas – tiesioginis kelialapis į 2020-ųjų Europos futbolo čempionato finalo varžybas.

"Prieš atrankos varžybas komandai buvo iškelta užduotis: savo grupėje užimti tą vietą, kuri garantuotų teisę iškart žengti į pagrindinį turnyrą. Tai ir trenerio štabo, ir Ukrainos futbolo asociacijos pagrindinis darbas. Todėl man mažiausiai rūpi, kaip mus vadina – favoritais, lyderiais ar dar kaip nors. Mano prioritetas – rinktinė, kurią privalau paruošti taip, kad ji žaistų kokybišką futbolą ir pasiektų norimą tikslą", – kalbėjo A.Ševčenka.

Sieks vien pergalių

Portugalijos rinktinė mačui su lietuviais ruošiasi netoli Lisabonos esančiame Kaskaiso mieste.

Egzaminas: treneris V.Urbonas viliasi, kad akistatoms su Ukrainos ir Portugalijos futbolo garsenybėmis mūsų šalies rinktinės žaidėjai bus tinkamai pasirengę psichologiškai. Sauliaus Čirbos / LFF nuotr.

Vyriausiasis treneris Fernando Santosas atsisakė sveikatos problemų turinčio 36-erių metų gynėjo Pepe ("Porto" klubas) ir iš "Benfica" ekipos pakvietė 22-ejų Ferro.

Tarp kandidatų į pagrindinę sudėtį yra žinomi asai C.Ronaldo (Turino "Juventus"), Rui Patrício ir Joao Moutinho (abu – "Wolverhampton Wanderers"), William Carvalho ("Real Betis") ir naujokai – 22-ejų Diogo Jota ("Wolverhampton") bei 23-ejų Danielis Podence'as (Pirėjo "Olympiakos").

"Norime ir privalome laimėti visas likusias šešerias atrankos rungtynes. Tačiau, kaip sako C.Ronaldo, nepakanka vien noro ar talento, ambicingų užmojų – reikia aikštėje įrodyti savo pranašumą, – sakė F.Santosas. – Su serbais rugsėjo 7-ąją, kaip ir su lietuviais 10-ąją, žaisime svečiuose. Abi dvikovos bus sudėtingos, juo labiau kad Lietuvoje mūsų laukia dirbtinės dangos aikštė."

Iššūkiai jaunimui

"Mes, vyresni žaidėjai, esame ir su anglais, ir kitomis stipriomis komandomis, o jaunimui tai gali būti karjeros rungtynės, – kalbėjo Lietuvos rinktinės saugas Mantas Kuklys. – Tokių žaidėjų, kaip C.Ronaldo, nesustabdysi, jeigu tas mačas bus, kaip sakoma, jo diena. Akivaizdu, kad reikės dvigubinti gynybą."

"Visi žinome, kokio lygio žaidėjas C.Ronaldo, bet vartininkui didelio skirtumo nėra. Problema – kamuolys, kurį smūgiuoja, reikia susikoncentruoti į tai", – svarstė E.Šetkus.

Pastarąjį kartą Lietuvos ir Portugalijos futbolininkai buvo susitikę 2004-aisiais: draugiškas rungtynes mūsiškiai pralaimėjo 1:4 (garbės įvartį įmušė Donatas Vencevičius, o varžovų gretose pasižymėjo Fernando Couto, Pedro Pauleta, Nuno Gomesas ir Helderis Postigo).

Arenose – didysis futbolas

Artimiausiomis dienomis Europos stadionuose vyks keliolika intriguojančių dvikovų.

Rugsėjo 5-ąją jėgas išmėgins Rumunijos ir Ispanijos (F grupė) futbolininkai, 6 d. – Vokietijos ir Nyderlandų rinktinės (C grupė) bei Škotijos ir Rusijos vienuolikės (I grupė).

7 d. anglai susikaus su bulgarais (A grupė), o prancūzai – su albanais (H grupė).

9 d. numatytos Šiaurės Airijos ir Vokietijos (C grupė), Škotijos ir Belgijos (I grupė) ekipų rungtynės.


Lietuvos rinktinė

Vartininkai: Ernestas Šetkus (Ber Ševos "Hapoel", Izraelis), Emilijus Zubas (Tel Avivo "Bnei Yehuda", Izraelis), Vytautas Černiauskas (Sofijos CSKA, Bulgarija).

Gynėjai: Rolandas Baravykas ir Saulius Mikoliūnas (abu – Vilniaus "Žalgiris"), Mindaugas Palionis (Regensburgo "Jahn", Vokietija), Linas Klimavičius (Bukarešto "Dinamo", Rumunija), Vytautas Andriuškevičius (Kostanajaus "Tobol", Kazachstanas), Edvinas Girdvainis (Rygos RFS, Latvija), Algis Jankauskas (Marijampolės "Sūduva"), Egidijus Vaitkūnas ("Kauno Žalgiris").

Saugai: Vykintas Slivka (Edinburgo "Hibernian", Škotija), Donatas Kazlauskas (Vilniaus "Riteriai"), Mantas Kuklys (Taldykorgano "Žetysu", Kazachstanas), Giedrius Matulevičius ir Ovidijus Verbickas (abu – "Sūduva"), Deimantas Petravičius ("Okžetpes", Kazachstanas), Domantas Šimkus ir Modestas Vorobjovas (abu – "Žalgiris"), Artūras Žulpa ("Tobol").

Puolėjai: Fiodoras Černychas ("Orenburg", Rusija), Karolis Laukžemis (Pulos "Istra", Kroatija), Paulius Golubickas ("Sūduva").

Rungtynės

Rugsėjo 7 d. Lietuva–Ukraina (Vilniuje), Serbija–Portugalija (Belgrade); 10 d. Lietuva–Portugalija (Vilniuje), Liuksemburgas–Serbija (Liuksemburge).

Spalio 11 d. Ukraina–Lietuva (Charkove), Portugalija–Liuksemburgas (Lisabonoje); 14 d. Ukraina–Portugalija (Kijeve), Lietuva–Serbija (Vilnius).

Lapkričio 14 d. Serbija–Liuksemburgas (Belgrade), Portugalija–Lietuva (Algarvėje); 17 d. Serbija–Ukraina (Belgrade), Liuksemburgas–Portugalija (Liuksemburge).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS