Telšių „Džiugas“: kursą pakeitęs klubas | KaunoDiena.lt

TELŠIŲ „DŽIUGAS“: KURSĄ PAKEITĘS KLUBAS

  • 0

Naujojo „TOPsport A lygos“ sezono startas – kovo 1 dieną, tad alyga.lt svetainė kviečia susipažinti su kiekviena 2024 metų pirmenybių dalyve. Įdėmiau pažvelkime į tarpsezoniu labai pasikeitusį ir kovingumu išsiskiriantį Telšių „Džiugą“.

Žemaitijos ekipai 2023-ieji futbolo aikštėje užtruko ilgiau negu bet kuriai kitai Lietuvos čempionato atstovei. Džiugiečiai turnyro lentelėje dramatiškai finišavo devinti ir pereinamosiose rungtynėse grūmėsi su tuo metu Kauno „Be1 NFA“ futbolininkais.

Titaniškų pastangų dėka ir atsakomąjį susitikimą žaidžiant Gargžduose pavyko atsilaikyti bei dar sykį išlikti „TOPsport A lygoje“. LFF taurėje žemaičiai turėjo nuostabią progą prasibrauti į finalą, tačiau pusfinalyje stipresni buvo Vilniaus rajono „TransINVEST“ futbolininkai. Vis dėlto įvertinus „Džiugo“ finansinį potencialą, praėjusių metų rezultatai vertintini teigiamai.

Tarpsezoniu Telšių klubas, kaip ir „Kauno Žalgiris“, buvo vienintelis pakeitęs strategą. Su abu sykius džiugiečius Lietuvos čempionate išlaikiusiu portugalu Joao Pratesu atsisveikinta – į jo vietą stojo buvęs asistentas ir „Džiugo“ simbolis telšiškis Andrius Lipskis. Jam tai bus debiutas vyr. trenerio poste.

Klubo vadovas Martynas Armalis buvo užsiminęs, jog komanda pakeis kursą ir taps labiau lietuviška. Iš esmės taip ir nutiko – tarp daugelio praėjusių metų legionierių liko tik ukrainietis Sergijus Kulynyčius. „Džiugas“ atsisveikino su dvylika užsieniečių, o į jų vietas kol kas atvyko šeši.

Tarp išvykusių legionierių reiktų išskirti atitinkamai į Rumunijos, Kazachstano ir Serbijos pirmenybes persikėlusį trejetą – Aldairą Ferreira, Maicomą Davidą bei Nuno Pereira. Dalis žaidėjų išvyko į Maltą, savo ruožtu, puikiai rungtyniavęs vartininkas Simone Moschinas jau debiutavo „TransINVEST“ gretose. Su „Džiugu“ atsisveikino ir vienas simbolių Adomas Mika, kuris grįžo į gimtuosius Mažeikius.

2024 metų sezone Žemaitijos ekipai atstovaus daugiau vietinių futbolininkų. Tarpsezoniu pasipildyta Tomu Dombrauskiu, išsinuomotas FA „Šiauliai“ duetas, sugrįžo žemesnėje lygoje žibėjęs Eridanas Bagužas. Be to, liko kiti simboliai – Tomas Rapalavičius, Martynas Vasiliauskas bei Marius Paukštė. Ketvirtą sezoną pradės ir kertinis vidurio gynėjas Lukas Ankudinovas.

Legionierių šiemet mažiau: į Žemaitiją po poros sezonų pertraukos sugrįžo bulgaras Miroslavas Puškarovas, o prieš tai Kauno rajono „Hegelmann“ garbę gynęs Leifas Estevezas sulauks daugiau žaidybinio laiko Telšiuose. Džiugiečiai pasikvietė į savo gretas ir patį garsiausią kada nors klube žaidusį legionierių – slovėną Dejaną Trajkovskį, kuris praeityje atstovavo stiprioms gimtinės bei Nyderlandų ekipoms.

Net ir turėdami daug legionierių, telšiškiai išsiskirdavo stipria kovine dvasia ir retai kada patirdavo triuškinamus pralaimėjimus. 2024 metais, tikėtina, vėl teks kovoti dėl išlikimo, tačiau „Džiugas“ per ankstesnius tris sezonus dar nė sykio nenuvylė. Realu, kad ši tendencija gali prasitęsti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS