„Trakų“ naujokas M. Grigaravičius: kai sieki neįmanomo, būna, kad ir pasieki | KaunoDiena.lt

„TRAKŲ“ NAUJOKAS M. GRIGARAVIČIUS: KAI SIEKI NEĮMANOMO, BŪNA, KAD IR PASIEKI

  • 0

26-erių metų klaipėdietis Mindaugas Grigaravičius savo karjeros geriausius metus praleido Latvijoje. Vis tik, praėjusią savaitę „Trakų“ atstovu tapęs saugas tikisi, kad naujoji jo karjeros stotelė leis sužibėti ir tėvynėje.

„Su treneriu Aurelijumi Skarbaliumi iki šiol nebuvome susitikę, tad natūralu, jog jis norėjo mane pamatyti aikštėje. Taip gavosi, kad po kelių treniruočių dėl visko susitarėme. Gal treneris kažką pamatė, o gal tiesiog turi gerą akį“, - oficialiai svetainei sakė M. Grigaravičius.

- Esi minėjęs, kad „Trakai“ dėl greito žaidimo kraštais tau yra paranki komanda. Kokius privalumus dar galėtum išskirti, kuo gali būti naudingas komandai?

- Savo aktyvumu, savo įnešama energija. Kartais ji pasireiškia tokiuose žaidimo komponentuose kaip atkovotas kamuolys, žaidėjų perdengimas, nuolatinis varžovų varginimas. Kartais tie dalykai plika akimi nėra matomi, tačiau tai yra futbolo detalės, kurios įneša teigiamų dalykų komandiniam žaidimui. O aš toks žaidėjas, kuris orientuotas ne į asmeninį pasirodymą, o komandinius rezultatus.

- Taip jau sutapo, kad pačiam Latvijoje per karjerą sekėsi geriau nei Lietuvoje. Kodėl „Trakai“ turėtų būti išimtis?

- Klubas ne vienus metus žaidžia Europoje, o tai parodo jo lygį. Tokiame klube yra žymiai lengviau atsiskleisti, nes tave supa geresni žaidėjai, geresnė organizacija, todėl galvoju, kad šiame klube neturėsiu jokių problemų norėdamas save parodyti iš gerosios pusės.

- O ko tikiesi iš komandos?

- Tikiuosi, su ja pasiekti aukščiausius tikslus, įskaitant pasirodymą Europoje. Daug kas juokiasi, kad neįmanoma patekti į UEFA Europos lygos grupę, tačiau mano nuomone visada privalai siekti maksimumo. Tik maksimumo siekimas priveda prie geresnių rezultatų. Kai sieki neįmanomo, svajoji apie tai, būna, kad ir pasieki.

- Prieš savaitę komanda 1:4 pralaimėjo „Liepajai“. Ką komandai davė toks spyris į užpakalį?

- Tikrai tai buvo stiprus spyris, nes po tokių rungtynių visada norisi įrodyti, jog tai tebuvo atsitiktinumas ir klaidos, kurios nesunkiai yra ištaisomos. Reikia nepamiršti, kad tose rungtynėse buvo daug eksperimentuojama su sudėtimi, buvo žaidžiami trys kėliniai. Aišku, nepaisant to, rezultatas vis tiek negražus. O žiūrint į rungtynių eigą kažkiek per didelis.

- Iki sezono pradžios lieka mažiau nei trys savaitės. Užteks laiko susigroti?

- Jau dabar situacija nėra bloga. Nuo pirmos treniruotės pamačiau, kad komanda eina viena linkme. Kiekvieną dieną einame į priekį, tad iki sezono pradžios viskas bus gerai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS