Turo apžvalga: „Panevėžys“ susigrąžino turėtą pranašumą | KaunoDiena.lt

TURO APŽVALGA: „PANEVĖŽYS“ SUSIGRĄŽINO TURĖTĄ PRANAŠUMĄ

  • 0

Sužaidus ketverias „Optibet A lygos“ 18-ojo turo rungtynes, lyderis „Panevėžys“ padidino atotrūkį.

Nulis. Vilniaus „Riteriai“ antrame rate tapo vienintele komanda neiškovojusia nė vienos pergalės – dvikova su Marijampolės „Sūduva“ baigėsi rezultatu 0:0.

Be kelių traumas patyrusių ir poros diskvalifikuotų žaidėjų rungtyniavę vilniečiai per pusę sezono įmušė vos 9 įvarčius bei su 14 taškų rikiuojasi devinti.

Atsisveikinimai. Sužaidus du ratus, sūduviečiai atliko vieną pokytį sudėtyje. Portugalo Diogo Coelho sutartis artėjo į pabaigą, tad su juo buvo pasukta skirtingais keliais.

Gargždų „Banga“ taip pat palinkėjo sėkmės dviem futbolininkams – Caca Basilio ir Wilsonui Felipe.

Akcentas. Solidžią atkarpą „Banga“ įprasmino geru rezultatu Saulės mieste. Gargždiškiai dvikovą su FA „Šiauliai“ baigė taikiai – 1:1.

Pirmuoju taikliu smūgiu atstovaujant Gargždų klubui „Optibet A lygoje“ džiaugėsi Ričardas Šveikauskas, kuris Lietuvos čempionate pasižymėjo pirmą kartą nuo 2019 metų.

Serija. FA „Šiauliai“ intensyvios savaitės metu pasižymėjo trejomis lygiosiomis iš eilės. Mindaugo Čepo kariauna septynis sykius šiemet sužaidė taikiai bei su 37 taškais rikiuojasi antra.

Per du ratus FA „Šiauliai“ patyrė vos vieną pralaimėjimą – tiek pat, kiek čempionate pirmaujantis „Panevėžys“.

Atsilaikė. Alytaus DFK „Dainava“ per pirmus du ratus atėmė taškus iš visų pirmenybių ekipų. Pastarosiose rungtynėse dzūkai išvykoje sužaidė lygiosiomis 0:0 su Vilniaus „Žalgiriu“.

Į vartų stačiakampį sugrįžusiam Vincentui Šarkauskui teko atremti vos vieną varžovo smūgį – jis buvo atliktas jau 1-ąją minutę.

Sirgaliai. „Žalgiris“ pastaruoju metu gali pasigirti geru lankomumu – dvikovoje su „Dainava“ į LFF stadioną atvyko beveik 2 tūkstančiai aistruolių.

1138 žiūrovai – tiek apsilanko sostinės klubo namų mačuose, pagal šį rodiklį žalgiriečiai išsiveržė į pirmą vietą.

Atitrūko. „Panevėžys“ po ilgesnės pertraukos džiaugėsi laimėjimu ne minimaliu rezultatu, pergalių seriją pratęsdamas iki trijų.

18-ajame ture čempionato lyderis 4:0 palaužė Telšių „Džiugą“ ir prieš du artimiausius konkurentus padidino pranašumą iki 6 taškų.

Ketvertas. Chafikas Tigroudja, Markas Beneta, Matijus Remeikis bei Noelis Mbo pelnė savo pirmuosius įvarčius šiemet.

Iš viso „Panevėžio“ komandoje šiame sezone, pridėjus jau išvykusį Wandersoną Melo, bent vienu taikliu smūgiu pasižymėjo net 14 futbolininkų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS