UEFA: Čempionų lygos finalas perkeliamas iš Sankt Peterburgo į Paryžių | KaunoDiena.lt

UEFA: ČEMPIONŲ LYGOS FINALAS PERKELIAMAS IŠ SANKT PETERBURGO Į PARYŽIŲ

Šio sezono Čempionų lygos finalas dėl Rusijos karinės invazijos į Ukrainą perkeliamas iš Sankt Peterburgo į Paryžių, penktadienį paskelbė Europos futbolo federacijų asociacija (UEFA).

Europos klubų sezono svarbiausios rungtynės įvyks stadione „Stade de France“ gegužės 28 dieną, nurodė UEFA po skubaus pasitarimo dėl krizės.

„UEFA norėtų padėkoti Prancūzijos Respublikos prezidentui Emmanueliui Macronui (Emaniueliui Makronui) už jo asmeninę paramą ir atsidavimą perkeliant prestižiškiausias Europos klubinio futbolo rungtynes į Prancūziją beprecedentės krizės metu“, – sakoma organizacijos pareiškime.

Rusijos vyriausybė penktadienį išreiškė nusivylimą dėl EUFA žingsnio.

„Apmaudu, kad priimtas toks sprendimas, – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas. – Sankt Peterburgas galėjo suteikti geriausias įmanomas sąlygas šiam futbolo renginiui.“

Finalas turėjo būti sužaistas Sankt Peterburgo „Gazprom“ arenoje, kur jau buvo surengtos kelerios varžybos per praėjusių metų Europos čempionatą ir Rusijos organizuotą 2018 metų Pasaulio futbolo čempionatą.

UEFA neužsiminė apie savo santykius su rusų valstybine energetikos milžine „Gazprom“ – svarbia Europos futbolą valdančios institucijos rėmėja.

UEFA jau trečius metus iš eilės perkelia Čempionų lygos finalą: užpernai jis dėl COVID-19 pandemijos įvyko Lisabonoje vietoje Stambulo, o pernai finalas vėl buvo perkeltas iš šio Turkijos miesto į Portugalijos Portą.

Stadione „Stade de France“, esančiame šiauriniame Paryžiaus priemiestyje Sen Deni, Čempionų lygos finalas vyko jau du kartus: 2000 metais, kai „Real Madrid“ įveikė Valensijos futbolo klubą, ir 2006-aisias, kai Barselonos klubas nugalėjo „Arsenal“.

80 tūkst. žiūrovų talpinančiame stadione buvo surengti ir 1998 metų Pasaulio futbolo čempionato finalas bei 2016 metų Europos futbolo čempionato finalas.

Penktadienį UEFA taip pat paskelbė, kad Rusijos ir Ukrainos klubai ir nacionalinės komandos, dalyvaujantys tarptautinėse varžybose, „iki atskiro pranešimo“ turės žaisti neutraliose aikštėse.

Europos lygoje žaidžiantis Maskvos „Spartak“ yra vienintelis Rusijos arba Ukrainos klubas, šį sezoną tebedalyvaujantis Europos varžybose.

Dabar FIFA gali versti Rusiją kovo 24 dieną Pasaulio futbolo čempionato atrankos rungtynes su Lenkija sužaisti neutralioje teritorijoje.

Ketvirtadienį Lenkijos, Čekijos ir Švedijos futbolo federacijos išplatino bendrą pareiškimą, kuriuo paragino FIFA perkelti būsimas Pasaulio futbolo čempionato atrankos varžybų atkrintamąsias varžybas iš Rusijos.

Jei Rusija įveiktų Lenkiją, po penkių dienų ji priimtų Čekiją arba Švediją. Tuomet paaiškėtų, kas pateks į Pasaulio futbolo čempionatą Katare.

UEFA taip pat pareiškė, kad sieks padėti Ukrainos futbolininkams išvykti iš šalies intensyvėjant karui.

„Kartu su Prancūzijos vyriausybe UEFA visapusiškai rems įvairių suinteresuotųjų šalių pastangas užtikrinti, kad būtų išgelbėti futbolo žaidėjai ir jų šeimos Ukrainoje, susiduriantys su baisiomis žmonių kančiomis, naikinimu ir perkėlimu“, – nurodė organizacija.

Ukrainos futbolo lyga, kuri šį savaitgalį turėjo atsinaujinti po ilgos žiemos pertraukos, įšaldė varžybas.

Pasaulinė futbolininkų sąjunga FIFPro savo pareiškime pabrėžė „šiuo metu siekianti tarptautinių futbolo organizacijų garantijų ir paramos, kad būtų apsaugoti profesionalūs žaidėjai šalyje“.

Gairės: UEFA, Čempionų lygos finalas, Paryžius, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS