Vieniems - įsibėgėjantis sezonas, kitiems – jau pabaiga | KaunoDiena.lt

VIENIEMS - ĮSIBĖGĖJANTIS SEZONAS, KITIEMS – JAU PABAIGA

Pertrauką A lygos čempionate Lietuvos klubai išnaudoja skirtingai. Marijampolės „Sūduva“ šturmuoja aukštumas UEFA Europos lygos atrankos varžybose ir apie atostogas net nesvajoja. Tuo tarpu kitos ekipos kraunasi energijos baterijas antrajai čempionato daliai. Tiesa, Kauno „Stumbro“ komanda ir apie treniruotes galėtų tik pasvajoti.

San Marine triuškinamą pergalę 5:0 prieš vietos „Tre Penne“ ekipą iškovoję „Sūduvos“ futbolininkai turi savaitę pasirengti atsakomosioms rungtynėms Marijampolėje.

"Rungtynės nebuvo lengvos. Pirmajame kėlinyje įmušėme du įvarčius, tačiau keletą progų susikūrė ir varžovai. Galima sakyti, kad nebuvo viskas taip paprasta, nors rezultatas ir didelis", - svarstė "Sūduvos" treneris Vladimiras Čeburinas.

Tiesa, itin palankų priešininką antrajame Europos lygos atrankos etape gavę suvalkiečiai gali būti ramūs. Tik stebuklas jiems galėtų sutrukdyti žengti tolyn.

Be to, Lietuvos čempionai po tarptautinio mačo liepos 30-ąją, rugpjūčio 3-ąją turėjo žaisti A lygos rungtynes su Kauno „Stumbru“. Vis dėlto varžovų jie nesulauks.

Kauno klubas dėl finansinių problemų pasitraukė iš šalies pirmenybių. Kauno klubo žaidėjai vienas po kito keliasi į užsienio ekipas. Vakar rankomis su žinomu Olandijos klubu - Kerkradės „Roda“ rankomis sukirto gynėjas Juanas Gerardo Alonso. Prieš tai keletas žaidėjų pasirašė sutartis su Portugalijos ekipomis, o ekipos kapitonas Rimvydas Sadauskas persikėlė į kitą Kauno kolektyvą „Kauno Žalgirį“.

Šiomis dienomis R.Sadauskas su žalgiriečiais išvyko į Lenkiją, kur lieja prakaitą treniruočių stovykloje. Trenerio Mindaugo Čepo auklėtiniai Gnievine sužais ir kontrolines rungtynes. Šeštadienį žalgiriečiai išmėgins jėgas su stipriausioje Kipro lygoje rungtyniaujančiu Nikosijos „Omonia“ klubu.

Kartu su komanda į treniruočių stovyklą jau vyks ir sunkią kojos traumą keletą mėnesių gydęsis gynėjas Egidijus Vaitkūnas, kuris netrukus turėtų sugrįžti ir į aikštę. Stovykloje nedalyvaus tik traumą besigydantis kitas gynėjas Tomas Mikuckis. O jau rugpjūčio 3-ąją kauniečiai sugrįš į A lygos mūšius akistata namuose su „Panevėžio“ klubu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS