Vilniaus „Žalgirį“ sustiprino saugas iš Kroatijos | KaunoDiena.lt

VILNIAUS „ŽALGIRĮ“ SUSTIPRINO SAUGAS IŠ KROATIJOS

  • 0

Lietuvos futbolo čempioną Vilniaus „Žalgirio“ klubą papildė naujokas iš Kroatijos – 29-erių metų atraminis saugas Slavko Blagojevičius.

Aikštės viduryje rungtyniaujantis futbolininkas visą savo karjerą atstovavo tik savo šalies klubams, tad Vilnius jam taps pirmąja stotele užsienyje. S. Blagojevičius anksčiau rungtyniavo ir įvairių lygių Kroatijos jaunimo rinktinėse.

S. Blagojevičius su žalgiriečiais treniravosi jau kurį laiką, o sutartis su žaidėju buvo pasirašyta vos atvykus į treniruočių stovyklą Slovėnijoje.

„Mes ieškojome atraminio saugo ir norėjome išsirinkti agresyvų žaidėją. Slavko atkreipė į save dėmesį dėl to, kad šiemet labai išsiskyrė Kroatijos čempionate. Jis buvo vienas iš geriausių toje šalyje žaidžiančių atraminių saugų. Mums pasisekė, kad „Split“ ekipa susidūrė su finansinėmis problemomis, o geriausi jų žaidėjai nutraukė kontraktus. Taip atsirado galimybė mums jį privilioti į Lietuvą. Turėjome nemažai pokalbių su pačiu žaidėju apie adaptaciją, nes jis dar nėra žaidęs kitose šalyje. Manau, kad jam priprasti prie naujos aplinkos labai padės kitas mūsų kroatas Marinas Matošas, nes jie jau yra kartu rungtyniavę „Istra 1961“ klube. Iki Čempionų lygos rungtynių liko apie dvi savaitės, tad treniruočių stovyklos metu jis turės galimybę įrodyti treneriui, ar yra pasiruošęs rungtyniauti. Esame patenkinti trimis naujokais ir kaip jie įsilieja į komandą. Tikimės, kad po stovyklos būsime pasiruošę Čempionų lygai šimtu procentų“, - sakė „Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

Futbolo pagrindus žaidėjas krimto Vinkovčio HNK „Cibalia“ klubo jaunimo akademijoje, o 2005-aisiais papildė ir pagrindinę komandą.

2010 metais S. Blagajovičius persikėlė į Kroatijos sostinę Zagrebą, kur kelis sezonus gynė NK „Lučko“ ekipos garbę. Čia jis per 48 rungtynes pasižymėjo vienu įvarčiu.

Bene geriausiai saugui sekėsi NK „Istra 1961“ klube, kuriame galingu smūgiu standartinėse situacijose pasižymintis futbolininkas per 83 mačus varžovams įsūdė 12 įvarčių, o komandos draugams atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Nuo 2015-ųjų S. Blagojevičius atstovavo aukščiausios Kroatijos lygos atstovams RNK „Split“. „Crveni“ (raudonųjų) gretose saugas tapo tvirtu pagrindinės sudėties žaidėju, o per 44 rungtynes pasižymėjo 4 įvarčiais.

Naujasis žalgirietis dar mokydamasis HNK „Cibalia“ akademijoje buvo kviečiamas į Kroatijos U-15, U-16 bei U-17 rinktines, tačiau debiutuoti vyrų rinktinėje jam nepavyko.

S. Blagovejičius tapo trečiuoju šią vasarą prie Vilniaus „Žalgirio“ prisijungusiu futbolininku. Neseniai komandą papildė du serbai: Matija Ljujičius ir Andrija Kaludjerovičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS