Vilniaus „Žalgiris“ Čempionų lygos atranką pradėjo pergale prieš šiaurės airius | KaunoDiena.lt

VILNIAUS „ŽALGIRIS“ ČEMPIONŲ LYGOS ATRANKĄ PRADĖJO PERGALE PRIEŠ ŠIAURĖS AIRIUS

  • 0

Po ketverių metų pertraukos į UEFA Čempionų lygos atranką sugrįžęs Vilniaus „Žalgiris“ tarptautinį sezoną pradėjo pergale. Vladimiro Čeburino auklėtiniai pirmojo etapo rungtynėse namuose 3:1 įveikė Šiaurės Airijos čempioną Belfasto „Linfield“ klubą.

Palaikomi triukšmingų sirgalių, kuriems padėjo ir pučiamųjų choras, žalgiriečiai į priekį išsiveržė 38-ąją minutę, kai puikiai baudos smūgį iš maždaug 20 metrų realizavo ir į viršutinį vartų kampą pataikė Hugo Videmont'as.

Jau po kelių minučių į svečių vartus buvo skirtas baudinys už žaidimą ranka baudos aikštelėje, o gautu šansu pasinaudojo Tomislavas Kišas, padvigubinęs „Žalgirio“ persvarą.

Po pertraukos šiaurės airiai atsitiesė ir 54-ąją minutę sušvelnino rezultatą – vartininkas Edvinas Gertmonas atrėmė pirmąjį „Linfield“ mėginimą, kai kamuolys skriejo nuo „Žalgirio“ gynėjo Nemanjos Ljubisavljevičiaus, bet pirmasis prie kamuolio suskubo Christy Manzinga ir sušvelnino rezultatą.

Tačiau žalgiriečiai atstatė dviejų įvarčių pranašumą per dar vieną standartinę situaciją 67-ąją minutę. Po kampinio Jakubas Sylvestras smūgiavo galva, kamuolys atsimušė į virpstą, nuo jo atšoko nuo „Linfield“ vartininko ir kirto vartų liniją.

Per likusį laiką daugiau progų pelnyti įvartį turėjo „Žalgiris“, bet ketvirtojo tikslaus smūgio vilniečiams atlikti nepavyko.

Šių komandų atsakomosios rungtynės Šiaurės Airijoje vyks liepos 13-ąją, o poros nugalėtojai antrame etape grumsis su Budapešto „Ferencvaroš“ (Vengrija) arba „FC Prishtina“ (Kosovas). Pirmąsias šių ekipų rungtynes 3:0 laimėjo vengrai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS