Vilniaus „Žalgiris“ ir Gargždų „Banga“ žengė į LFF taurės turnyro pusfinalį | KaunoDiena.lt

VILNIAUS „ŽALGIRIS“ IR GARGŽDŲ „BANGA“ ŽENGĖ Į LFF TAURĖS TURNYRO PUSFINALĮ

  • 0

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyro ketvirtfinalyje antradienį Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai išvykoje net 5:1 (1:0) pranoko Kėdainių „Nevėžį“ ir užsitikrino vietą turnyro pusfinalyje.

Ketvirtfinalio barjerą įveikė ir Gargždų „Bangos“ futbolininkai. Jie namuose po 11 m baudinių serijos 5:4 (pagrindinis laikas 1:1; po pratęsimo 2:2) įveikė „Kauno Žalgirio“ klubą.

Kaip skelbia Kauno klubas, pačioje rungtynių pradžioje į ataką pabėgę gargždiškiai turėjo šansą pasižymėti, tačiau stiprus smūgis praskriejo visai šalia Martyno Matuzo ginamų vartų. Sužaidus beveik 15 minučių, žalgiriečiai prie varžovų vartų kėlė du kampinius iš eilės, o antrasis jų baigėsi į aikštės šeimininkų vartus paskirtu 11 m baudiniu. Jį sėkmingai realizavo kampinį pakėlęs komandos legionierius Jurijus Bušmanas.

Po įvarčio svečiai iš Kauno užtikrintai kontroliavo rungtynes, ilgiau buvo su kamuoliu ir sukūrė dar keletą pavojingų progų. Realiausią jų jau pačioje kėlinio pabaigoje turėjo nuo varžovų gynėjų pabėgęs Rokas Krušnauskas. Vis tik, pataikyti į varžovų vartus nepavyko.

Po pertraukos R. Krušnauską aikštėje pakeitė Philipas Otele, kuris jau vienos iš pirmųjų atakų antrame kėlinyje metu vos nepasiuntė kamuolio į varžovų vartus. Po akimirkos labai pavojingai virš vartų galva smūgiavo Linas Pilibaitis, o pavojingais išpuoliais atsakė ir „Banga“. Vienas iš tokių išpuolių baigėsi įvarčiu. „Banga“ sukūrė labai pavojingą ataką, tačiau pirmą kartą komandą išgelbėjo fantastiškai sužaidęs vartininkas M. Matuzas. Vis tik, jau po kelių akimirkų „Bangos“ narys Edvinas Bračkus išlygino rungtynių rezultatą.

79-ąją rungtynių minutę dar sezono pradžioje „Kauno Žalgirio“ klube rungtyniavęs, o dabar „Bangos“ marškinėlius vilkintis Renato Matosas turėjo puikų šansą išvesti Gargždų komandą į priekį, tačiau pavojingoje situacijoje nuostabiai ir vėl sužaidė M. Matuzas. Pagrindinio laiko pabaigoje rezultatas dar galėjo pasikeisti, tačiau viskas persikėlė į pratęsimą.

Vos prasidėjus pratęsimui puikia proga nepasinaudojo Ph. Otele, o pirmą progą gavę „Bangos“ futbolininkai neklydo. 98-ąją minutę „Bangą“ į priekį išvedė Deividas Lukošius. Pirmojo pratęsimo kėlinio pabaigoje rezultatą išlyginti galėjo Deivydas Matulevičius, tačiau kamuolį nuo vartų linijos išmušė „Bangos“ gynėjas.

Likus žaisti vos 4 minutes iki pratęsimo pabaigos D. Matulevičius galva numetė kamuolį šalia varžovų vartų virpsto, o ten atsidūręs komandos kapitonas Linas Pilibaitis išlygino rungtynių rezultatą ir viską perkėlė į baudinių seriją.

Baudinių serijoje „Kauno Žalgirio“ komandoje sėkmingai baudinius realizavo Jurijus Bušmanas, Deivydas Matulevičius, Dominykas Galkevičius ir Pijus Širvys, tačiau vienintelis netikslus Philipo Otele smūgis užkirto kauniečiams kelią į pusfinalį.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS