„Aisčiai“ ir „Kaunas“ galvoja jungtis | KaunoDiena.lt

"AISČIAI" IR "KAUNAS" GALVOJA JUNGTIS

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną dvi Kauno ekipos – "Aisčiai" ir "Kaunas Triobet" baigia laukimo nuotaikomis. Gali būti, kad kitą sezoną LKL čempionate jos sudarys vieną komandą.

Klubai laukia permainų

"Kaunas Triobet" jau sužaidė paskutiniąsias debiutinio ir, gali būti, paskutinio savarankiško sezono elitinėje šalies krepšinio lygoje rungtynes. Trečiadienį Arvydo Sabonio krepšinio mokyklos komanda antrą kartą 65:91 pralaimėjo "Šiauliams" ir baigė čempionatą.

"Aisčiai" pirmose LKL ketvirtfinalio rungtynėse 58:87 pralaimėjo "Žalgiriui" ir po antrojo mačo šįvakar greičiausiai taip pat baigs čempionatą.

Žinios, kad "Aisčių" ir "Kauno Triobet" vadovai prakalbo apie galimybę sujungti abi komandas, pasklido dar neprasidėjus LKL ketvirtfinalio serijai. Komandų nuotaikos artėjančios permainos, be abejo, nepakėlė.

Tarp trenerių – R.Butautas

Sprendimas sujungti dvi perspektyvias komandas turi racionalų grūdą. Nors derybų dalyviai kol kas vengė atskleisti visas kortas, vis dėlto pagrindiniai motyvai yra aiškūs.

Pirmiausia, prasidėjus sunkmečiui ir Kaune turint "Žalgirį", sunku rasti pakankamai lėšų dar dviem elitinės šalies krepšinio lygos komandoms. Tad ar ne geriau suvienyti jėgas ir sulipdyti vieną komandą iš dviejų perspektyvių, kuri būtų pajėgi patekti tarp keturių pirmųjų LKL klubų?

Be to, šioms komandoms kasmet milijoną litų yra įsipareigojusi skirti miesto savivaldybė. Todėl ši suma vienai komandai, o ne padalyta dviem, taip pat būtų didelė paspirtis.

Tačiau kol kas neaišku, kaip pavyks abiem pusėms sutarti ir rasti kompromisą sprendžiant klubo vadovų, trenerių klausimus. Ne naujiena, kad didžiausios problemos lietuviams iškyla dalijantis postus.

"Aisčiams" derybose atstovauja verslininkas Tautvydas Barštys, kuris yra ir Arvydo Sabonio bičiulis. Pats A.Sabonis į derybas atstovauti "Kauno Triobet" interesams linkęs siųsti "Žalgirio" direktorių Paulių Motiejūną.

P.Motiejūnas kol kas atsisakė ką nors komentuoti apie planuojamas pemainas. Dienraščio žiniomis, šiandien jau gali būti pasirašytas "Aisčių" ir "Kauno Triobet" jungtuvių ketinimų protokolas. Komandos pavadinimas turėtų būti "Kaunas", jos bazė būtų A.Sabonio krepšinio mokykloje. Tarp trenerių kandidatūrų minimas net Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas.

Intriga – tik Kėdainiuose

"Šiaulių" krepšininkai, laimėję ketvirtfinalio seriją su "Kaunu Triobet" 2:0, pirmieji tiesiausiu keliu įžengė į LKL pusfinalį.

Pirmąją pergalę atkrintamosiose varžybose, kaip ir "Žalgiris", iškovojo Vilniaus "Lietuvos rytas", 119:77 sutriuškinęs kitą sostinės ekipą "Sakalus".

Vienintelėje Kėdainių "Nevėžio" ir Klaipėdos "Neptūno" poroje prireiks trečiojo mačo. Užvakar "Neptūnas" savo arenoje 84:70 įveikė kėdainiškius ir išlygino serijos rezultatą 1:1. Kuri šių komandų pateks į pusfinalį, paaiškės šeštadienį Kėdainiuose.


Rezultatai

"Žalgiris" – "Aisčiai" 87:58 (22:13, 20:18, 21:8, 24:19). M.Kalnietis ir P.Jankūnas – po 17, D.Šalenga 13/T.Barštys 17, D.Motiejūnas 9.

"Kaunas Triobet" – "Šiauliai" 65:91 (19:25, 25:17, 9:30, 12:19). A.Juškevičius 20, V.Jasikevičius 16/G.Kadžiulis 29, S.Kuzminskas 19, A.Šležas 12.

"Lietuvos rytas" – "Sakalai" 119:77 (29:21, 25:16, 33:16, 32:24). M.Petravičius 17, M.Gecevičius 16, L.Brazdauskis 15/L.Samėnas 17, A.Šikšnius ir A.Labuckas – po 13.

"Neptūnas" – "Nevėžis" 84:70 (23:16, 22:12, 20:21, 19:21). A.Eitutavičius 22, M.Mažeika 19, P.Morkeliūnas 14/B.Veikalas 18, A.Viskontas 14, V.Dabkus 13.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Saulius1

Vis tas žaidimas pavadinimais? Buvo "Kaunas", kažkas (už kažką???) sutiko pridėt 'Triobet'. Kai Savivaldybė atsisakė remti kažkokią svetimą komantą, vėl žaidimai - TIPO, jungsis, TIPO - vėl vadinsis 'Kaunas'. Tik kas gali paneigt, kad naujoji komanda pasivadins "Aisčiai triobet'?

NumerisVienas

neidomus tas krepsinis, rasykit apie futbola nr 1 - FUTBOLA

Aušra Petravičiūtė

Viena komanda- geriau nei dvi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS