„Aisčiai“ patampė nervus vicečempionams | KaunoDiena.lt

"AISČIAI" PATAMPĖ NERVUS VICEČEMPIONAMS

Iš trijų šeštadienio Lietuvos krepšinio lygos (LKL) dvikovų pati atkakliausia kiek netikėtai buvo Kaune, kur "Aisčiai" privertė visas 40 min. prakaituoti Vilniaus "Lietuvos ryto" krepšininkus.

Išsigando galimybės

Jau įprasta, kad Lietuvos krepšinio lygoje pikčiausiai santykius aiškinosi Vilnius ir Kaunas. Tačiau šįkart laikinoji sostinė į mūšį su "Lietuvos rytu" metė ne "Žalgirį", o trečią (pagal rezultatus turnyro lentelėje) savo komandą "Aisčius".

Neblogą formą demonstruojantys "Aisčiai" iš visų jėgų kibo į atlapus LKL vicečempionams. Vilniaus ekipos treneriui Rimui Kurtinaičiui teko nuryti nemalonią piliulę, kai jo sūnus Giedrius tritaškiu padidino kauniečių pranašumą iki 82:76. Ir vis dėlto "Lietuvos rytui" per likusias kelias minutes pavyko atsitiesti ir iškovoti sudėtingą pergalę – 89:86. Nors pagal naudingumo balus geresnis buvo kuklus Kauno klubas (67 prieš 63).

"Turėjome tikrai gerą progą iškovoti neplanuotą tašką. Gali būti, kad mūsų žaidėjai patys tos galimybės išsigando. Be abejo, mačo pabaigoje pagrindinis faktorius buvo vilniečių patirtis, – savo nuomonę apie rungtynes dienraščiui dėstė "Aisčių" strategas Darius Dikčius. – Tačiau esu dėkingas visiems vyrams, jie parodė tvirtą charakterį. Deja, liko kartėlis, kad turnyro lentelėje tos mūsų pastangos nėra niekaip įvertintos."

D.Dikčius turėjo priekaištų, jo manymu, lemtingai suklydusiam rungtynių sekretoriatui. Trenerio teigimu, vilniečiai per 24 sek. nespėjo surengti atakos, bet jiems buvo skirtas naujas laikas.

"Tomas Masiulis nebuvo užvaldęs kamulio, todėl naujas laikmatis neturėjo būti paleistas iš naujo. Turėjome gintis nuo antros iš eilės atakos ir gavome tritaškį. Apmaudu, bet protesto nerašėme. Vis tiek juk rungtynės nebūtų peržaidžiamos", – pažymėjo D.Dikčius, pridūręs, kad "Aisčiai" per likusius mačus mėgins žūtbūt pakilti iš aštuntos turnyro lentelės pozicijos.

Akiratyje – Graikijos serbas

Savo užduotis Kaune sprendė R.Kurtinaitis. "Lietuvos ryto" treneris leido pailsėti nugaros skausmų kamuojamam Artūrui Jomantui ir koją susižeidusiam Mindaugui Lukauskiui.

Ketino patausoti ir Marijoną Petravičių su Chucku Eidsonu, tačiau šis planas pavyko tik iš dalies. Pirmasis žaidė 16 min., kol surinko penkias pražangas, o C.Eidsonas buvo priverstas pakilti nuo suolo ketvirtame kėlinyje, kai LKL vicečempionų padėtis pasidarė labai komplikuota.

Leisti atsikvėpti lyderiams R.Kurtinaičiui tenka ne iš gero gyvenimo. Rytoj vilniečių laukia svarbi Europos taurės šešioliktuko dvikova su Kvakenbriuko "Artland Dragons" (Vokietija).

"Lenkiu galvą prieš "Aisčius", kurie pademonstravo puikų krepšinį. Norėjome pasiekti pergalę išeikvodami kuo mažiau jėgų ir tai iš dalies pavyko", – dienraščiui teigė R.Kurtinaitis.

Beje, vilniečiai netrukus gali sulaukti pastiprinimo iš Graikijos. Šios šalies žiniasklaidoje rašoma, kad "Lietuvos rytas" veda derybas su 29 metų 190 cm ūgio įžaidėju Williamu Avery, rungtyniaujančiu "AS Trikalla 2000".

R.Kurtinaitis tvirtino apie amerikietį įžaidėją išgirdęs pirmą kartą. Jis atskleidė, kad toliau pasistūmėjusios derybos su Pirėjo "Olympiakos" priklausančiu Igoriu Miloševičiumi. Tikėtina, kad 22 metų 193 cm ūgio serbas su graikišku pasu į Vilnių persikels nuomos pagrindais.

"Sakalų" gėda namie

Iš didelio noro – mažai naudos. Tuo dar sykį įsitikino jauna ir ambicinga Vilniaus "Sakalų" komanda. Dar trečiadienį svečiuose sumindę "Sūduvą" (109:76), užvakar vilniečiai "Ekinstos" salėje niekuo negalėjo prilygti Kėdainių "Nevėžiui" – 64:86.

Kėdainiškiai į priekį šovė nuo pat mačo pradžios (11:0) ir nebesidairė atgal. Ketvirtame kėlinyje "Sakalai" dar mėgino kilti į lemiamą šturmą, tačiau protingai ir apgalvotai žaidę svečiai visas varžovų pastangas vertė niekais.

"Rungtynių pradžia susiklostė taip nesėkmingai, nes žaidėjai norėjo labai laimėti. Tas noras buvo net per didelis. Padarėme daug šiurkščių klaidų gynyboje, varžovams leidome laisvai judėti, o jie labai gerai pataikė iš visų nuotolių", – "Sakalų" portale cituojamas komandos strategas Nerijus Zabarauskas.

"Nevėžiui" tai buvo jau penkta pergalė iš eilės, kuri leido užkopti į trečią turnyro lentelės poziciją. Tiesa, Gintaro Leonavičiaus auklėtinius gali aplenkti dvejas rungtynes atsargoje turintys "Šiauliai".

Paskandino tritaškių lietuje

Klaipėda visais laikais garsėja gerais snaiperiais, kurie nuolat parveža prizus iš LKL "Žvaigždžių dienos" tritaškių konkurso. Vienas buvęs šio konkurso laureatas surengė gerą apšilimą prieš kitą savaitgalį Šiauliuose vyksiantį šiemetinį renginį.

Marius Kasiulevičius pataikė 6 iš 8 tritaškių, o įspūdingu taiklumu atakavęs uostamiesčio "Neptūnas" nepasigailėjo "Kaunas Triobet" – 109:72. Kauniečiai iš toli taip pat atakavo užtikrintai (10/21, 47,6 proc.), tačiau "Neptūno" žaidėjai pranoko patys save (16/24, 66,7 proc. tritaškių).

"Nesu nustebęs dėl tritaškių, nes turime daug gerų snaiperių. Nudžiugino tai, kad šįkart pataikėme baudas. Apskritai visi aikštėje pasirodę vyrai buvo nusiteikę rimtai kovai ir sužaidė beveik idealias rungtynes. Sunku įsivaizduoti, kad galėtume sužaisti dar geriau", – samprotavo klaipėdiečių treneris Rytis Vaišvila.

Jis pabrėžė, kad per likusius sezono mačus "Neptūnas" sieks išlaikyti penktą poziciją: "Tikrai nesinorėtų nukristi žemiau ir pirmame rate kovoti su favoritais. Su visomis kitomis komandomis galime žaisti."


Rezultatai

Kauno "Aisčiai" – Vilniaus "Lietuvos rytas" 86:89 (28:25, 20:28, 27:20, 11:16). D.Motiejūnas (2/6 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 8 atkovoti kamuoliai) ir T.Rinkevičius – po 14, E.Ežerskis, E.Dimša ir T.Barštys – po 12/D.Zavackas (4/9 tritaškių, 11 atkovotų kamuolių) ir M.Petravičius (8/10 dvitaškių) – po 22, M.Bjelica 16.

Vilniaus "Sakalai" – Kėdainių "Nevėžis" 64:86 (12:25, 22:20, 17:19, 13:22). V.Šarakauskas 16 (6/13 dvitaškių), G.Šuchovcovas 11 (5/14 dvitaškių)/B.Veikalas 18, V.Dabkus ir D.Šilinskis – po 16.

Klaipėdos "Neptūnas" – Kauno "Kaunas Triobet" 109:72 (25:27, 28:13, 29:11, 27:21). M.Kasiulevičius 25 (6/8 tritaškių), M.Mažeika 21 (4/5 tritaškių), A.Eitutavičius 16/V.Lipkevičius ir S.Vene (5/7 tritaškių) – po 17.


LKL turnyro lentelė

1. "Žalgiris" 12 12 0

2. "Lietuvos rytas" 12 11 1

3. "Nevėžis" 12 9 3

4. "Šiauliai" 10 8 2

5. "Neptūnas" 14 7 7

6. "Sakalai" 14 6 8

7. "Kaunas Triobet" 14 5 9

8. "Aisčiai" 12 3 9

9. "Techasas" 12 3 9

10. "Sūduva" 12 2 10

11. "Alytus" 12 2 10

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS