„Australian Open“ starte – alinanti R. Berankio pergalė po beveik 4 valandų mūšio | KaunoDiena.lt

„AUSTRALIAN OPEN“ STARTE – ALINANTI R. BERANKIO PERGALĖ PO BEVEIK 4 VALANDŲ MŪŠIO

  • 0

Ričardas Berankis (ATP-93) sudėtinga pergale startavo „Australian Open“ turnyre Melburne. Lietuvis tik po penkių setų kovos 6:1, 3:6, 2:6, 6:3, 6:4 nugalėjo ispaną Roberto Carballesą Baeną (ATP-75).

Dvikova užtruko net 3 valandas ir 43 minutes.

Antrame etape lietuvio lauks ruso Andrejaus Rubliovo (ATP-6) iššūkis. Jis įtikinamai 6:3, 6:2, 6:2 susitvarkė su italu Gianluca Mageriu (ATP-65).

Tai bus trečioji R. Berankio akistata su vienu pajėgiausių pasaulio žaidėjų. Lietuvis nugalėjo tuo metu dar tik 16-metį A. Rubliovą Kazachstane vykusiame „Challenger“ serijos turnyre 2014 metais, bet nusileido jau subrendusiam varžovui 2019 m. Sankt Peterburgo ATP turnyre.

Savo ruožtu prieš R. Carballesą Baeną lietuvis tarpusavio susitikimuose dabar jau pirmauja 3:1.

Įdomu tai, kad „Australian Open“ varžybų starte šie du tenisininkai susitiko ir prieš dvejus metus. Tada be problemų laimėjo R. Berankis – 6:4, 6:2, 6:2.

Vis dėlto dar metais anksčiau lietuviui teko pripažinti ispano pranašumą Maskvoje – 2:6, 6:4, 3:6.

Tenisininkai dar yra žaidę ir 2018 m., Bresto turnyro Prancūzijoje pusfinalyje R. Berankis lengvai laimėjo 6:2, 6:2.

28-erių 183 cm ūgio R. Carballesą Baeną, per karjerą aukščiausiai ATP reitinge užkopusį iki 71 vietos, R. Berankis prie sienos ėmė spausti jau pirmajame sete, kai du kartus iš eilės laimėjęs varžovo padavimus ir apgynęs savuosius lietuvis vos per pusvalandį išsiveržė į priekį.

Ispanas iniciatyvą perėmė antrame sete, kuriame startavo net 5:0, o pabaigoje atlaikė R. Berankio bandymus sugrįžti į kovą.

Trečiajame sete vėl dominavo ispanas, dukart privertęs lietuvį kapituliuoti paduodant pačiam, ir neklydęs paduodamas pats, nors R. Berankis buvo užsidirbęs vieną break-pointą.

Tačiau atsidūręs nepavydėtinoje padėtyje pajėgiausias Lietuvos tenisininkas nesusvirduliavo ir grąžino ketvirtajame sete, kuriame lemtingu tapo šeštasis geimas – paduodant R. Carballesui Baenai, lietuvis net tris sykius užsidirbo break-pointus, o pasinaudojęs trečiuoju bandymu perlaužė mačo eigą.

Penktajame sete R. Berankis spaudė prie sienos Ispanijos tenisininką jau pirmajame geime, kai neišnaudojo dviejų break-pointų, bet galiausiai išsiveržė į priekį trečiajame, kuomet paduodant R. Carballesui Baenai sužaidė sėkmingai ir sugebėjo nubreikinti varžovą.

Nors per likusią seto dalį ispanas kabinosi į lietuvį, jam priartėti prie sėkmės paduodant varžovui ir R. Berankis triumfavo, žengdamas į kitą etapą.

Susitikimo metu netrūko ir emocijų. Penktajame sete iš tribūnų buvo išprašyti tenisininkams trukdę sirgaliai, o ir patys žaidėjai savo sėkmingus ir oponentų nesėkmingus epizodus palydėdavo garsiais ir kartais net necenzūriniais šūksniais. Galiausiai, mačo pabaigoje R. Carballesas Baena vos nesulaužė savo raketės, kai ją kelis sykius stipriai trenkė į žemę.

Pergalė pirmajame „Australian Open“ rate R. Berankiui atnešė 45 ATP reitingo taškus ir 140 tūkst. Australijos dolerių (89,14 tūkst. eurų).

R. Berankis Melburne varžosi devintą kartą. 2011 ir 2013 metais vilnietis pateko į trečiąjį varžybų ratą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS