Badmintonininkės G. Voitechovskajos dvigubas triumfas Egipte | KaunoDiena.lt

BADMINTONININKĖS G. VOITECHOVSKAJOS DVIGUBAS TRIUMFAS EGIPTE

Kaire vykusiame viename iš Tarptautinės badmintono federacijos taurės turnyro etapų – Egipto čempionate – dvigubą pergalę pasiekė planetos (BWF) reitinge 205 vietą užimanti klaipėdietė Gerda Voitechovskaja.

Lietuvos atstovė, buvusi ketvirta pagal skirstymą, triumfavo moterų vienetų grupėje, o kartu su baltaruse Kristina Silič nugalėjo ir dailiosios lyties atstovių dvejetų varžybose.

Donato Narvilo auklėtinė be kovos pateko į aštuntfinalį. Šiame etape sukryžiavo raketes su egiptiete, beje, ir visos kitos varžovės buvo tik iš šios šalies, Hania Shahin. Klaipėdietė buvo akivaizdžiai pranašesnė 21:10, 21:4. Kiek sunkesnė kova G.Voitechovskajos laukė ketvirtfinalyje. Tačiau, kad įveiktų ir 290-ąją BWF reitingo raketę Doha Hany, jai užteko dviejų setų – 21:15, 21:16.

Pusfinalyje mūsų šalies sportininkė susirėmė su 170-ąja pasaulio badmintonininke, antra pagal pajėgumą turnyro žaidėja Nadine Ashraf. Varžovė tik pirmajame sete parodė nagus. Vėliau G.Voitechovskajos pranašumas nekėlė abejonių – 21:19, 21:11.

Finale klaipėdietė susirėmė su trečia turnyro rakete Menna Altanany (BWF-146), kuri prieš tai buvo  nugalėjusi varžybų favoritę – planetos žaidėjų šimtuke esančią Hadią Hosny (BWF-98).

Ir lemiame mače nereikėjo trijų setų. G.Voitechovskaja pranoko šeimininkę 21:18, 21:14.

Dvejetų turnyre klaipėdietė pergales skynė su gera pažįstama, dažnai į Lietuvos pajūrį atvykstančia baltaruse K.Silič.

Pirmame ture jos pranoko Amirą Ashraf ir Ayą Ezzat 21:13, 21:7. Ketvirtfinalyje europietės įveikė D.Hany ir H.Hosny po trijų setų kovos – 17:21, 21:17, 21:7. Lengvos, it treniruotėse, G.Voitechovskajos ir K.Silič rungtynės laukė pusfinalyje. Jos lengvai 21:6, 21:13 nugalėjo Faridą Mostafą ir Hana Tarek.

Dėl 1-osios vietos Lietuvos ir Baltarusijos atstovės susirėmė su pajėgiausiu šeimininkių duetu – N.Ashraf ir M.Altanany. Nuožmaus mūšio nesulaukta – Europos badmintonininkės triumfavo 21:12, 21:16.

G.Voitechovskajos treneris D.Narvilas įsitikinęs, kad už pergalę vienetų turnyre auklėtinė uždirbs apie 1700 reitingo taškų ir BWF žaidėjų rikiuotėje iš 205-osios pozicijos pakils į viršų maždaug 30 vietų.

„Ko gero, Lietuvoje nebuvo žaidėjo, o Klaipėdoje – tai tikrai, laimėjusio Pasaulio taurės etapą, – džiaugėsi specialistas. – Tai didelė sėkmė. Nežadame mažinti tempo ir toliau stengsimės kilti planetos reitingo rikiuotėje. Mūsų tikslas – iki olimpinių žaidynių patekti į geriausiųjų badmintonininkių šimtuką.“

Labai patenkinta pergale buvo ir pati sportininkė.

„Tai pirmasis laimėjimas ir pirmasis aukso medalis, iškovotas tokio aukšto lygio tarptautinėse varžybose, – švytėjo G.Voitechovskaja. – Varžybos buvo sunkios – pergalės nebuvo lengvos. Ypač sunkus buvo finalas. Buvau geros sportinės formos, todėl pavyko įveikti net pajėgesnes varžoves.“

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jundulike

Gerda, tu super duper saunUOle musu!.. sveikinimai dideliausi!..

Brolis

Busima olimpiete musu 2020 Tokijo;)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS