Danija sako nesiųsianti savo oficialaus atstovo į Pekino olimpiadą | KaunoDiena.lt

DANIJA SAKO NESIŲSIANTI SAVO OFICIALAUS ATSTOVO Į PEKINO OLIMPIADĄ

Danija penktadienį pareiškė, kad nesiųs savo oficialaus atstovo į Pekino žiemos olimpiadą dėl žmogaus teisių padėties Kinijoje.

„Vyriausybė nusprendė, kad mes nedalyvausime žiemos olimpinėse žaidynėse Kinijoje... Ne paslaptis, kad mes Danijoje esame labai susirūpinę žmogaus teisių padėtimi Kinijoje“, – naujienų agentūrai AFP sakė užsienio reikalų ministras Jeppe Kofodas (Jepė Kofodas).

Praėjusį mėnesį virtinė Vakarų šalių, tarp jų Jungtinės Valstijos, Kanada, Australija ir Jungtinė Karalystė, paskelbė nesiųsiančios į Pekino olimpiadą savo politinių atstovų, protestuodamos prieš Kinijos elgesį su uigūrais ir kitomis daugiausia musulmoniškomis mažumomis Sindziango regione.

Diplomatinis boikotas neužkerta kelio atletams dalyvauti olimpiadoje. Tačiau šis žingsnis smarkiai supykdė Pekiną, kuris įspėjo Vakarų šalis, kad jos pasigailės dėl tokio sprendimo.

Kinija diplomatinį boikotą vadina „politinėmis manipuliacijomis“, iš esmės prieštaraujančiomis pagrindiniams olimpinio judėjimo principams.

Pekino žiemos olimpiada vyks vasario 4–20 dienomis, paralimpinės žaidynės – kovo 4–13 dienomis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

4

Durniai tie politikai

BEPROTYSTĖS BACILA DAUGINASI...

Ir ką tas beprotis tuo nori parodyti. Ištikimybę Amerikos teroristams vardan švento reikalo OLIMPINIŲ ŽAIDYNIŲ. Geriau pasidomėtų kur nors Saudo Arabijoje...ten kur, klesti Amerikoniška "demokratija".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS