„Dragūnas“ maksimaliai priartėjo prie LRF taurės pusfinalio | KaunoDiena.lt

„DRAGŪNAS“ MAKSIMALIAI PRIARTĖJO PRIE LRF TAURĖS PUSFINALIO

  • 0

Klaipėdos „Dragūnas“ jau per pirmąsias „CBet“ Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės ketvirtfinalio serijos rungtynes maksimaliai priartėjo prie pusfinalio etapo. Klaipėdiečiai savo žiūrovų akivaizdoje 41:24 (22:11) įveikė Šiaulių SM „Dubysos“ rankininkus.

Ryškiu poros favoritu laikomas uostamiesčio klubas jau per pirmąjį rungtynių kėlinį susikrovė solidų pranašumą (22:11) ir varžovams apie intrigą pirmajame mače neleido net pagalvoti.

Antrojo kėlinio metu „Dragūnas“ dar labiau padidino turimą persvarą ir nuaidėjus finalinei rungtynių sirenai ji buvo tokia, jog Šiaulių SM „Dubysai“ atsakomosiose rungtynėse Šiauliuose šeštadienį reikės sukurti stebuklą. Po pirmųjų šios serijos rungtynių Artūro Juškėno vadovaujama Klaipėdos ekipa turi net 17 įvarčių persvarą (41:24).

Po rungtynių vyriausias „Dragūno“ treneris Artūras Juškėnas teigė netikintis, jog išvykoje įmanoma būtų išbarstyti tokį pranašumą: „Manau, kad jau galima sakyti, jog išėjome į finalinį etapą, nes Šiauliuose pralaimėti 18 įvarčių būtų sunkoka. Vis dėlto šių rungtynių nesureikšminame, dar reikia taip pat gerai sužaisti Šiauliuose“.

Šiaulių komandos treneris Arūnas Balčiūnas guodėsi tuo, jog į Klaipėdą nepavyko atsivežti pilnos komandos sudėties, bet žaidėjams priekaištų neturėjo: „Ką galima pasakyti, kai atvažiavome tik su tiek žmonių. Reikia vyrams tik padėkoti, kad atidirbo šias rungtynes. Rezultatas dar gana normalus. Sulauksime šeštadienio, pamatysime, kaip bus namuose. Šiandien puikias rungtynes sužaidė vartininkas Marius Buožys, jeigu ne jo atmušti metimai, tai skirtumas būtų gal ir 25 įvarčiai. Daugiau tik galiu pagirti, kad stengėsi vyrai, kovojo“.

„Dragūnui“ 7 įvarčius pelnė Laurynas Simonavičius, o Šiaulių ekipoje 8 sykius pasižymėjo Donatas Stripeika.

Antrąsias serijos rungtynes komandos sužais šeštadienį jau Šiauliuose. Tądien bus sužaistos ir kitų ketvirtfinalio serijų pirmosios rungtynės. Alytuje „Varsa-Stronglasas“ priims Kauno „Granitą-Karį“, Vilniuje „Šviesa“ priims Kauno „Ąžuolą-KTU“, o Molėtuose „InTransport“ susitiks su „Vilniumi“.

Praėjusiais metais LRF taurę iškovojo Kauno „Granito-Kario“ rankininkai, kurie finale įveikė Klaipėdos „Dragūną“. Tuomet finalo ketverto varžybos vyko Alytuje, o šiemet jos kovo 2-3 dienomis bus rengiamos Klaipėdoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS