Dramatiškame Lietuvos moterų tinklinio čempionato starte – kauniečių pergalė | KaunoDiena.lt

DRAMATIŠKAME LIETUVOS MOTERŲ TINKLINIO ČEMPIONATO STARTE – KAUNIEČIŲ PERGALĖ

Savaitgalį startavo „Top sport“ Lietuvos moterų tinklinio čempionatas, kuriame jau įvyko pirmasis penkių setų trileris. Tinklinio spektaklį kūrė praėjusių metų finalininkės Kauno „Kauno-VDU“ ir Alytaus „Prekybos-Paramos“ ekipos.

Šių komandų rungtynės buvo skaičiuojamos ir į Baltijos pirmenybių įskaitą. Kaune vykusį susitikimą 3-2 (25:19, 27:25, 21:25, 24:26, 15:8) laimėjo čempionių titulą ginančios kaunietės.

Kauno klubas laimėjo pirmus du setus, bet Alytaus ekipa nepasidavė ir po dramatiško ketvirto seto sugebėjo išlyginti rezultatą. Lemiamame, penktajame, sete savo pranašumą įrodė šeimininkės.

Nugalėtojoms 23 taškus pelnė Eglė Makauskaitė, šešiolika – Ida Savukynaitė, vienuolika – Kotryna Motiejūnaitė.

„Rungtynes pradėjome su labai geru nusiteikimu, tačiau pralaimėtų setų gale pritrūko koncentracijos, o penktajame sete pavyko ją maksimaliai išlaikyti. Padarėme mažiau klaidų, išlaikėme neblogą padavimą ir puolimą“, – mintimis dalijosi rezultatyviausia mačo žaidėja E. Makauskaitė.

Alytaus komandoje 23 taškus pelnė kapitonė Agnė Daunytė, dvidešimt – Jekaterina Kovalskaja.

„Kauno-VDU“ ekipa savaitgalį spėjo sužaisti dvejas rungtynes. Lietuvos pirmenybėse jos išvykoje 3-0 (25:13, 25:10, 25:18) įveikė Vilniaus „SM Tauro-VTC“ klubą.

Šiame susitikime nugalėtojoms devynis taškus pelnė K. Motiejūnaitė, aštuonis – E. Makauskaitė, penkis – Karyna Zabolocka. Vilniaus ekipoje po penkis taškus surinko Aida Krivelytė bei Elzė Urbonavičiūtė.

Kauno komandos trenerė Vida Makauskienė džiaugėsi, kad komandoje liko beveik visos pagrindinės sudėties žaidėjos iš Lietuvos, pasikeitė tik legionierės.

„Pirmosiose rungtynėse labai nudžiugino komandos draugiškumas, noras ir užsidegimas. Mūsų komandoje pasikeitė visos legionierės, taip pat mokytis išvyko Dominyka Žiaukaitė. Džiugu, kad pavyko išlaikyti visą jaunimą, kuris šiemet jau tūrėtų pradėti rodyti brandesnį žaidimą. Žaidimo braižas šiemet tikrai keisis, nes jis priklauso nuo to, kokie žaidėjai yra ir koks žaidimas mums labiausiai tinka“, – kalbėjo V. Makauskienė.

„Kauno-VDU“ trenerė pabrėžė, kad tikslai šiame sezone, kaip ir kasmet, yra patys aukščiausi.

Kitą savaitgalį Kauno ir Alytaus klubai namuose žais Baltijos čempionato rungtynes su Latvijos Rygos RVS ir „Jelgava-LLU“ komandomis.

Nesėkmingai Baltijos čempionatą pradėjo Jonavos „Aušrinės-KKSC“ klubas, Estijoje patyręs dvi nesėkmes.

Šeštadienį jonaviškės 0-3 (13:25, 23:25, 6:25) nusileido Estijos jaunių rinktinei. Viešnioms vienuolika taškų pelnė Gerda Grudzinskaitė.

Sekmadienį Jonavos klubas 0-3 (13:25, 16:25, 18:25) neatsilaikė prieš vieną čempionato favoričių Talino „TalTech-Tradehouse“ komandą. Šįkart pralaimėjusiems G. Grudzinskaitė ir Evelina Vaitkutė pelnė po aštuonis taškus.

Sekmadienį „Aušrinė-KKSC“ svečiuose žais su Daugpilio „miLATss“ (Latvija) ekipa. Prieš tai, penktadienį jonaviškės namuose Lietuvos pirmenybėse susitiks su Gargždų SC ekipa. Sekmadienį gargždiškės namuose priims Vilniaus universiteto tinklininkes.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS