E. Kavaliauskas žinomus žmones mokė bokso paslapčių | KaunoDiena.lt

E. KAVALIAUSKAS ŽINOMUS ŽMONES MOKĖ BOKSO PASLAPČIŲ

  • 1

Į Lietuvą kasmet kiek daugiau nei mėnesiui sugrįžtantis Egidijus Kavaliauskas visuomet skiria savo laiką bokso populiarinimui gimtinėje. Ne išimtis ir šie metai – JAV gyvenantis olimpietis įsitraukė į Olimpinės dienos bumą ir mokė žinomus šalies žmones bokso paslapčių. „Man labai smagu žmonėms parodyti, ko jie nežino, išmokyti kažko naujo ir apskritai supažindinti su boksu kaip sporto šaka, kad negalvotų, jog tai – tik galvų daužymas“, – LTeam.lt pasakojo net ir atostogų metu bokso neapleidžiantis lietuvis.

„Pakvieskite mus ir į dar kokią nors treniruotę – norime išbandyti viską“, – po Juozapo Budrikio golfo pamokos azartą pagavo muzikantas Vidas Bareikis ir krepšininkė Dalia Belickaitė.

Kartu su sveikuolių sąjungos prezidentu Simonu Dailide bei žurnaliste ir režisiere Akvile Kavaliauskaite jie susirinko „City Boxing Vilnius“ bokso klube, kur jų laukė neeilinė patirtis – treniruotė su „LTeam apdovanojimuose“ populiariausiu 2018 metų Lietuvos sportininku pripažintu Egidijumi Kavaliausku.

„Neįtikėtina, kai atsiduri vienoje salėje su profesionalu – atmosfera buvo jėga, – dar neataušusiais įspūdžiais dalijosi Vidas. – Man kovos menai nėra svetimi, bet boksas – visai kitoks nei karatė: iš mūsų boksininkai juokiasi, kad galvos nemokame ginti. Džiaugiuosi, kad nebuvo sparingo, nes tikrai reikia laiko perprasti šios sporto šakos specifiką.“

„Man buvo labai smagu. Jau ne kartą esu sakiusi, kad man patinka pakeisti sporto šaką ir išbandyti savo sugebėjimus. Krepšinyje dažniau turi būti susilenkęs gynybos pozicijoje, o čia reikia visą laiką būti išsitiesus. Smagu buvo pajausti, kaip stengiausi prisitaikyti prie šios sporto šakos ir pakeisti savo įprastus sugebėjimus“, – pasakojo pirmą kartą bokso pirštines užsidėjusi „Žalgiris TV“ laidų vedėja Dalia.

Savo karjerą nuo mėgėjų bokso pradėjęs, pasaulio čempionatuose bei dvejose olimpinėse žaidynėse dalyvavęs daugkartinis šalies čempionas Egis nuo 2012 metų nusprendė pasukti profesionalo keliu. Čia, priešingai nei tarp mėgėjų, ringe šalmai nenaudojami.

Vis tik šiuo metu WBO (Pasaulio bokso organizacijos) reitinge pirmoje vietoje besirikiuojantis E. Kavaliauskas nelinkęs sutikti su daugelio nuomone, jog boksas – tik galvų daužymas. Boksininkui pritarė ir treniruotėje dalyvavę žinomi žmonės, pabrėžę, kad šis sportas puikiai tinka bendram fiziniam aktyvumui palaikyti.

„Boksas yra idealiausias sportas, nes dirba visi kūno raumenys, todėl juo užsiimti gali kiekvienas. O ir profesionalai bokso ringe turi ne tik smūgiuoti, bet ir daug mąstyti: ir kaip išsisukti nuo varžovo smūgių, ir kokias kombinacijas atlikti“, – aiškino „Mean Machine“ pravardę turintis lietuvis, profesionalų ringę laimėjęs 21 kovą (17 nokautais), nė sykio nepralaimėjęs ir tik kartą dvikovą užbaigęs lygiosiomis.

„Treniruotė buvo labai smagi: dar kartą įsitikinau, kad kovos menai gali būti ne tik muštynės, bet juos sportuodamas gali ir fiziškai sustiprėti“, – pridėjo V. Bareikis.

„Atrodo, kad treniruotė nebuvo tokia jau ilga, bet visi esame kiaurai šlapi, – šypsojosi po pusantros valandos trukusios treniruotės raudonio išpiltas S. Dailidė. – Po tokios patirties imi suprasti pačių boksininkų dalią, kiek jie prakaito išlieja. Bet jau matau, kad toliau taip dirbant galima labai sutvirtėti ir užsigrūdinti – šis sportas suteikia pasitikėjimo savimi.“

„Esu kažkada jau išbandęs boksą, bet tokią rimtą treniruotę turėjau pirmą kartą, – pripažino Simonas. – Visuomet smagu, kai tave treniruoja tikras profesionalas, kai tau žinias ir patirtį perteikia žmogus, kuris viską puikiai išmano.“

Profesionalai žmones bokso pagrindų mokys ir birželio 1-ąją Klaipėdoje vyksiančioje Olimpinėje dienoje. Be šios sporto šakos kiekvienas norintis nemokamai galės išmėginti iš viso net 100 skirtingų sporto veiklų. Tiesa, tam bus reikalingas specialus dalyvio pasas – atlikdami užduotis žmonės visą dieną rinks taškus, kuriuos dienos pabaigoje bus galima iškeisti į medalius, LTeam ir rėmėjų suvenyrus bei prizus.

Dalyvio pasą atsiimti ir aktyvuoti bus galima renginio dieną registracijos palapinėje arba gegužės 24-25 dienomis Klaipėdos „Akropolyje“.

Pirmą kartą į uostamiestį atkeliaujanti Olimpinė diena bus jubiliejinė – jau 30-oji. Be sportinių veiklų šventės dalyviai taip pat galės pasivaržyti „Affidea“ 5 km bei 10 km bėgimuose ar mėgėjiškos žūklės varžybose bei stebėti breiko turnyrą ar jėgos ištvermės varžybas „LTeam Throwdown“.

Renginį vainikuos vienos populiariausių Lietuvos atlikėjų Monikos Pundziūtės-Monique koncertas, o vakare antrajame Melnragės paplūdimyje bus surengtos sveikuoliškos dūzgės, kurių metu vyks ir sporto filmų seansas.

Sporto šventėje, kurią Lietuvos tautinis olimpinis komitetas iki šiol rengė Vilniuje, Kaune, Alytuje, Šiauliuose ir Panevėžyje, tikimasi sulaukti lankomumo rekordo. Jis po praėjusių metų renginio siekia 28 tūkstančius.

GALERIJA

  • E. Kavaliauskas žinomus žmones mokė bokso paslapčių
  • E. Kavaliauskas žinomus žmones mokė bokso paslapčių
  • E. Kavaliauskas žinomus žmones mokė bokso paslapčių
  • E. Kavaliauskas žinomus žmones mokė bokso paslapčių
  • E. Kavaliauskas žinomus žmones mokė bokso paslapčių
  • E. Kavaliauskas žinomus žmones mokė bokso paslapčių
  • E. Kavaliauskas žinomus žmones mokė bokso paslapčių
  • E. Kavaliauskas žinomus žmones mokė bokso paslapčių
Elvio Žaldario nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

O kas čia tie "žinomi žmonės " ? Tokie "žinomi", kad apie juos nieko nesu girdėjęs...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS